Započela sezona brojih radova

Započela sezona brojih radova

Dio Ravne Gore, koji obuhvaća ulicu Kralja Tomislava do ulice Matanovci s raskršćem prema ulici Stjepana Radića, trenutno je zahvaćeno obimnim građevinskim radovima tako da se tim dijelom ne odvija promet već se do lokacija na spomenutom području, primjerice do nogometnog igrališta, hotela «Breza» itd., dolazi drugim obilaznim pravcima.
Radovima na infrastrukturi odvodnje u Ulici kralja Tomislava radnici poduzeća »Zidar« iz Tršća označili su početak ljetne građevinske sezone u Ravnoj Gori koja će, ističe načelnik Općine Ravna Gora Anđelko Florijan, u svom znatnom dijelu biti vezana upravo uz poslove na odvodnji.
Planom bi trebala biti realizirana izgradnja kolektora koji obuhvaća područje od Ulice kralja Tomislava do ulice Matanovci, kolektora koji prolazi po  ulici Matanovci, kolektora vezanog uz područje od igrališta do Suhog vrha te kolektora prema pročistaću kako bi taj pročišćivač što prije stavili u funkciju za do sada izgrađene kolektore. Uz poslove vezane uz izgradnju kolektora istodobno će se mijenjati i vodovodna mreža, odnosno dio vodovodnih cijevi na spomenutim lokacijama, a ukupna vrijednost radova za ovu godina predviđena je u vrijednosti 2,9 milijuna kuna, najavljuje Florijan.
No, uređenje kanalizacije neće biti jedini građevinski zahvat u Ravnoj Gori. Naime, ideja o izgradnji školske sportske dvorane nakon malog recesijskog zastoja iznova je vrlo aktualna. Nova školska sportska dvorana gradila bi se na mjestu sadašnje koja je zaista premala pa Ravna Gora zbog svoje sportske tradicije, posebice iznimno uspješnog skijaškog trčanja, zaslužuje da se mladi ovog kraja sportom bave u što boljim uvjetima. Uz prostor za treninge i utakmice dvorana će imati i gledalište za 250 ljudi čije će tribine biti pokretne.  Dobili smo lokacijsku dozvolu, koja će se izvoditi u dvije faze i to za gradnju zgrade sportske dvorane i za izgradnju parkirališta. a izrada glavnog projekta je pri samom kraju. Nakon  potvrde glavnog projekta i  troškovnika to postaje  dokument za javnu nabavu u koju bi mogli krenuti tijekom mjeseca kolovoza. Uspijemo li nakon toga dobiti i građevinsku dozvolu ove bi godine, na ovom nama kapitalnom projektu, mogli početi prvi radovi, govori načelnik Florijan napominjući kako je za ovogodišnje aktivnosti osigurano 2,5 milijuna kuna, a cjelokupan projekt teži 6-7 milijuna kuna i dovršen bio sljedeće godine kada bi se do potpune realizacije došlo uz pomoć Primorsko goranske županije, državnih institucija, ali i ulaganja iz općinskog proračuna.
Dio građevinskih radova na ravnogorskom području je već dovršen, poput proširenja ceste prema Osnovnoj školi u ulici Ivana Mažuranića,  a još će ih i biti i u ostalim dijelovima Općine Ravna Gora pri čemu će najobimniji biti vezani uz obnovu vodovodne mreže u Staroj Sušici gdje je ukupna vrijednost  radova 4,5 milijuna kuna, a vrijedna pažnje svakako će biti i izgradnja nogostupa u Kupjaku koja bi prema informacija Hrvatskih cesta trebala započeti tijekom mjeseca srpnja  koju će, uz uređenje dijela prometnice kroz Kupjak prema raskršću za Ravnu Goru, izvoditi Hrvatske ceste. Napokon, radit će se i u Starom Lazu gdje se već krenulo u obnovu Doma kulture, a u planu je i uređenje okoliša crkve sa pojačavanjem temelja crkve.
Također, izrađen je konačni prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Ravne Gore koji će nakon dobivanja mišljenja  javnih ustanova  mogao biti prihvaćen krajem kolovoza ili najkasnije početkom rujna ove godine na Općinskom vijeću.

Skip to content