Zagrebački solisti u Domu kulture u Ravnoj Gori

Zagrebački solisti u Domu kulture u Ravnoj Gori

Turistička zajednica Općine Ravna Gora i koncertna poslovnica „Artagent“ pozivaju sve ljubitelje komorne glazbe  na  koncert ansambla „Zagrebački solisti“ koji će se održati 3. listopada 2013. godine u Domu kulture Ravna Gora s početkom u 20,00 sati.

Zagrebački solisti  osnovani su 1953. godine u okviru Radio-televizije Zagreb, pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra. Od jeseni 2011. godine nastupaju pod umjetničkim vodstvom glasovitoga francuskog violončelista Marca Coppeya te uz violinista Sretena Krstića kao koncertnoga majstora. Odražavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini, a koju redovito prezentiraju i na prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama.  Do sada su Zagrebački solisti održali preko 3500 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama. Izvode repertoar koji uključuje barokna, klasicistička, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja. Snimili su više od sedamdeset nosača zvuka, a dodijeljene su im mnoge visoke nagrade i priznanja.

Više o uspješnom djelovanju ovoga renomiranog hrvatskog ansambla klasične glazbe možete pronaći na  http://www.zg-solisti.hr .

Pokrovitelji ovog glazbenog događanja su Općina Ravna Gora i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.  

Dođite i uživajte u nastupu slavnog komornog orkestra!

 

Skip to content