Vikend u znaku održavanja centralne svečanosti 7. Festivala starina „Iz bakine škrinjice“

Vikend u znaku održavanja centralne svečanosti 7. Festivala starina „Iz bakine škrinjice“

U nedjelju, 29. svibnja, s početkom u 10,0 sati u Domu kulture u Ravnoj Gori započinje centralna svečanost 7. Festivala „Iz bakine škrinjice“. I ove nas godine očekuje uprizorenje kulturne baštine i tradicije Gorskog kotara i gostiju iz raznih krajeva Hrvatske, uz sajam starina, domaćih proizvoda, ručnih radova i suvenira te bogatu gastro ponudu, degustaciju tradicijskih i autohtonih delicija i izvornih specijaliteta.

U 13,00 sati započet će kulturno zabavni program, uz nastup polaznika dječjeg vrtića pri OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora te polaznika glazbene radionice ravnogorske Osnovne škole. Nastupit će i Dječji pjevački zbor „Brezice“, tamburaški orkestar HKD-a „Gora“, Ravnogorski tamburaši i MPZ „Gimpl“.

U 14,00 sati predviđen je nastup gostujućih kulturno-umjetničkih društava i to KUD-a „Palična“  iz Bjelovarsko-bilogorske županije, KUD-a „Fran Galović“ iz Koprivničko-križevačke županije, KUD-a „Posavec“ iz Zagrebačke županije te KUD-a „Široka Kula“ iz  Ličko-senjske županije (prvi blok).

Oko 15,30 sati održat će se revija narodnih nošnji, a potom u 16,30 sati slijedi drugi blok nastupa kulturno umjetničkih društava i to KUD-a „Seljačka  Sloga“ iz Sisačko-moslavačke županije, KUD-a „Sv. Andrija“ iz Zagrebačke županije, KUD-a „Napredak“ iz Šibensko-kninske  županije te KUD-a  i  Etno udruge „Petrovo  Polje“, također iz Šibensko-kninske županije.

Tijekom cijelog dana bit će moguć posjet etno imanju „Stara žaga“ obitelji Juretić u Leskovoj Dragi, kao i razgledavanje izložbe Ivice Ice Bilandžića „Škrinjica vizura“ postavljene u višenamjenskoj dvorani SPC-a „Goranka“ u Ravnoj Gori. Podsjetimo, svečano otvaranje izložbe bilo je još u subotu, 21. svibnja 2016. godine.

Skip to content