Upute za izdavanje e-propusnica

Upute za izdavanje e-propusnica

Stožer civilne zaštite Općine Ravna Gora izdaje e-propusnice samo i isključivo stanovnicima s prebivalištem ili stalnim boravkom na području Općine Ravna Gora, i to isključivo kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane, higijenskih potrepština, lijekova i drugih osnovnih potrepština koje se ne mogu kupiti na području Općine Ravna Gora, mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka. 

 

Zahtjev za izdavanje e-propusnica moguće je dostaviti na jedan od sljedećih  načina:

 

1. Koristeći se uslugama u sustavu e-Građani i Osobnom korisničkom pretincu, ukoliko posjedujete vjerodajnicu koja se nalazi na Listi prihvaćenih vjerodajnica – poveznica https://gov.hr/e-gradjani/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1667

Vjerodajnica je sredstvo dokazivanja i prepoznavanja elektroničkog identiteta koje je zaštićeno tehnološkim protokolima (npr. korisničko ime/lozinka, token na mobilnom telefonu, digitalni certifikat i sl.). Prvo je potrebno provjeriti posjedujete li vjerodajnicu za pristup sustavu, ukoliko se koristite internet bankarstvom, imate elektroničku osobnu iskaznicu, itd.

Vjerodajnicu treba pažljivo čuvati i ne povjeravati je drugima.

 

2. Ukoliko nemate Internet bankarstvo, niti ijednu od vjerodajnica za pristup sustavu za uslugu e-Propusnice, ili ne koristite sustav e-Građani, vjerodajnica ePASS s kojom možete koristiti usluge u sustavu e-Građani razine sigurnosti 2 (uključivši i e-Propusnice), iznimno za vrijeme privremenog ograničenja kretanja, može se zatražiti i elektroničkim putem uz pomoć On line servisa za predaju dokumentacije. Putem navedenog servisa može se izvršiti i reizdavanje/ reaktivacija ePass/mToken i deaktiviranje ePass/mToken vjerodajnica. 

Servis je dostupan na poveznici: https://www.fina.hr/online-servis-za-predaju-dokumentacije

 

Za bilo koju od gore navedenih radnji vezanih za vjerodajnice ePass ili mToken potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

• pristupnica  – popunjena, potpisana (potpisana u točki 3. i 4.), skenirana (preuzmite PDF obrazac ovdje https://epass.gov.hr/resources/ePass_pristupnica.pdf) i

• preslika identifikacijskog dokumenta (osobne iskaznice)

 

3. Zahtjev za izdavanje e-propusnice moguće je, kao i do sada, dostaviti elektroničkim putem na e-mail adresu: pisarnica@ravnagora.hr ili pozivom na broj telefona 051/829-450, uz obavezno navođenje sljedećih podataka:

– Ime i prezime 

– OIB

– Adresa i mjesto prebivališta

– Mjesto u koje se odlazi prilikom napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

– Razlog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka 

– Datum napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka 

– Datum povratka u mjesto prebivališta i stalnog boravka.

 

E- propusnica dostavlja se povratno na e-mail adresu s koje je zahtjev poslan.

 

Za osobno preuzimanje e-Propusnice pri dolasku u zgradu Općine Ravan Gora potrebno je nazvati na broj 051/829-450 kako bi djelatnik mogao izaći i predati propusnicu bez zadržavanja.

 

Svi oni koji trebaju propusnicu radi obavljanja posla trebaju se obratiti svojim poslodavcima.

 

Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji te je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti („Narodne novine“, broj 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17).

 

Propusnice NISU POTREBNE za kretanje stanovnika unutar granica Općine Ravna Gora. Dakle, stanovnici se bez propusnice mogu kretati iz naselja Ravna Gora u naselja Stara Sušica, Stari Laz, Kupjak, Šije i Leskova Draga, te obrnuto.

 

Prilikom ulaska i izlaska s područja moraju se poštivati sljedeće mjere:

• socijalno distanciranje,

• nezadržavanje na javnim prostorima,

• posjedovanje valjane propusnice.

Skip to content