Ukinute e-Propusnice za područje Gorskog kotara

Ukinute e-Propusnice za područje Gorskog kotara

Odlukom o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Primorsko – goranske županije, koju je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio dana 19. travnja 2020. godine na temelju prijedloga Stožera civilne zaštite PGŽ,  ukinuta je nužna mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za tri područja Primorsko – goranske županije, i to posebno za područje Gorskog kotara, otoka i Primorja. Sukladno navedenom, stanovnicima s područja Gorskog kotara, a koje obuhvaća Grad Čabar, Grad Delnice, Grad Vrbovsko, Općinu Brod Moravice, Općinu Fužine, Općinu Lokve, Općinu Mrkopalj, Općinu Ravna Gora i Općinu Skrad, omogućeno je kretanje unutar granica Gorskog kotara bez e-Propusnice.

E-propusnica i dalje je potrebna za odlazak iz jedne u drugu subregiju Primorsko-goranske županije, kao i za odlazak u druge županije na području Republike Hrvatske.

Bez obzira na ukidanje odgovarajućih mjera zaštite od koronavirusa, većina njih još uvijek je na snazi te je i dalje preporuka suzdržati se od nepotrebnih izlazaka iz kuće te  što je moguće više suzdržavati se i od socijalnih kontakata.

Skip to content