U subotu, 14. rujna 2013. godine, u Ravnoj Gori uspješno održan prvi dio manifestacije „Dani gljiva“

U subotu, 14. rujna 2013. godine, u Ravnoj Gori uspješno održan prvi dio manifestacije „Dani gljiva“

Preko 150 ljubitelja prirode u subotu je, 14. rujna 2013. godine, boravilo u Ravnoj Gori gdje su održani 2. “Dani gljiva”. Pod pokroviteljstvom Općine Ravna Gora, Primorsko – goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera, ovogodišnje izdanje “Dana gljiva” okupilo je zaista veliki broj znatiželjnih posjetitelja koji su imali priliku razgledati te uz pomoć jednog od najboljih poznavatelja svijeta gljiva, g. Anđelka Šikića, pobliže upoznati ovu pravu jesensku deliciju. Šetnja ravnogorskim zelenim stazama i branje gljiva, uživanje u degustaciji delicija od istih, sajam domaćih proizvoda i suvenira, izložba gljiva, natjecanje u kuhanju gljivarskog kotlića i proglašenje pobjednika uz svirku glazbenog sastava “Trio Gorani”, obilježili su ovaj subotnji dan u Ravnoj Gori. Ono što se najviše iščekivalo bilo je natjecanje u kuhanju gljivarskog kotlića koje je započelo oko 15,00 sati. Umijeće u pripremanju kotlića pokazalo je ukupno devet ekipa. Peteročlana ocjenjivačka komisija, u sastavu Ksenija Benčić, Samanta Herljević, Anđelko Šikić, Anđelko Florijan i Johan Poljančić, za ovogodišnje je pobjednike odabrala ekipu “Coolinarike” te njihov kotlić ocijenila kao najbolji, odnosno najukusniji. Drugo mjesto osvojila je ekipa Mladeži HDZ-a, treće TSK “Ravnogorac”, četvrto Udruga mladih “Mataferčk”, peto “Smrčak” Rijeka, šesto PD “Višnjevica”, sedmo LD “Jelen”, osmo ekipa “A je to”, dok je posljednje, deveto mjesto pripalo DVD-u Ravna Gora. Važno je istaknuti da su organizatori svakoj ekipi osigurali jednake sastojke te se istima moglo dodavati samo povrće, začini i ostale mirodije ili gljive i to u količini po vlastitom izboru. Za dobru atmosferu i zabavu pobrinuli su se “Trio Gorani”.

Direktorica Turističke zajednice općine Ravna Gora, gđa. Rahela Vitasović, izuzetno je zadovoljna odazivom posjetitelja i organizacijom manifestacije. Istaknula je kako su ovogodišnji ravnogorski “Dani gljiva” rezultirali značajnom popunjenošću smještajnih kapaciteta. Gđa. Vitasović također je naglasila kako je potrebno nastaviti upoznavati javnost s turističkim sadržajima Ravne Gore te ujedno pozvala sve zainteresirane da se već ove subote, 21. rujna 2013. godine, okupe u još većem broju kod restorana “Breza” u Ravnoj Gori i sudjeluju u pripremi fritaje od 1000 jaja i vrganja.

Kako su pobjednici natjecanja u kuhanju gljivarskog kotlića doživjeli „Dane gljiva“ u Ravnoj Gori, pročitajte u njihovom članku na http://www.coolinarika.com/clanak/uvijek-sa-srcem-/

Skip to content