U ravnogorskom Domu kulture održano međuopćinsko natjecanje “Lidrano 2013.”

U ravnogorskom Domu kulture održano međuopćinsko natjecanje “Lidrano 2013.”

U organizaciji Osnovne škole Dr. Branimira Markovića, u ravnogorskom Domu kulture održan je međuopćinski susret “Lidrano 2013.” na kojem je bilo prijavljeno dvanaest  nastupa (osam pojedinačnih i četiri skupna). Nastupila su 23 učenika iz sedam osnovnih škola Gorskog kotara (Fužine, Mrkopalj, Skrad, Ravna Gora, Delnice, Lokve i Brod na Kupi).

Povjerenstvo u sastavu Božica Pleše, Dijana Arbanas, Andreja Marković  i Ana Derenčinović za županijsku smotru predložilo je od pojedinačnih nastupa (kazivanje poezije) sljedeće učenike: Jakova Čopa – učenika 4. razreda OŠ Mrkopalj (mentorica Bruna Mihelčić Fak ) i Vidu Zlatić – učenicu 7. razreda OŠ Fužine (mentorica Antonija Baričević). Za županijsku smotru izabrana su i dva monologa koja su izvele  Ema Milovanović i Antonella Gašparac – učenice 5. razreda OŠ Delnice (mentorica Božica Pleše). Od skupnih nastupa za županijsku smotru predložena je izvedba recitala „Škola je gotova“ u izvedbi učenica 6. razreda OŠ Lokve – Doris Bilokapić, Dora Marković, Klara Šafar, Julija Vukonić i Petra Vukonić (mentorica Marijana Rakas). Na županijskoj smotri sudjelovat će i dvije dramsko – scenske igre: „Jedan neobičan susret“ u izvedbi Manuele Tomac i Petre Magdić – učenica 4. razreda ravnogorske škole s mentoricom Natašom Lakotić i dramsko – scenska igra „Debela“ koju su odigrali učenici 6. i 7. razreda OŠ Dr. Branimira Markovića (Julija Svetličić, Petra Kruljac, Glorija Kvaternik, Petra Kalčić, Klara Jurković i Marin Komadina) s metoricom Žaklinom Majetić Mufić.

Glede literarno-novinarskog stvaralaštva, na međuopćinsku razinu pristiglo je 15 radova iz četiriju goranskih škola: Fužine, Skrad, Delnice i Brod Moravice. Povjerenstvo, u sastavu Gordana Podobnik, Indira Joskić Rački i Sanja Despot Abramović, za županijsku smotru predložilo je uratke Eme Andlar – učenice 3. razreda OŠ I. G. Kovačića iz Delnica i Daria Babića – učenika 7. razreda OŠ Ivanke Trohar iz Fužina.

Međuopćinski susret “Lidrano 2013.” svojim nastupom uveličali su mladi članovi Tamburaškog  sastava HKD “Gora”.

 

Skip to content