U Kupjaku otvoren Ured za katastarsku izmjeru

U Kupjaku otvoren Ured za katastarsku izmjeru

Činom otvaranja Ureda katastarske izmjere u Kupjaku  počele aktivnosti vezane uz poslove katastarskih izmjera u Katastarskoj općini Divjake. Posao bi trebao trajati dvije godine, a po završetku Općina Ravna Gora (na čijem se području Kupjak nalazi) bit će prva u Gorskom kotaru, a druga u Primorsko goranskoj županiji (nakon Općine Kostrena) koja  će u potpunosti imati cijeli teritorij pokriven katastarskim izmjerama i novim zemljišnim knjigama.
Upravo stoga u Kupjaku je priređena mala svečanost kojoj su nazočili i predstavnici Državnog geodetskog zavoda, Mjesnog odbora Kupjak i Općine Ravna Gora. Svečanost je otvorio načelnik Općine Ravna Gora Anđelko Florijan, podsjetivši kako je Općina Ravna Gora u proteklih petnaestak godina realizirala poslove izmjere u tri katastarske općine (Stara Sušica, Ravna Gora i Stari Laz), uloživši oko 9 milijuna kuna, a preostala je još katastarska općina Divjake koje dio pripada Ravnoj Gori.
«Ovaj posao vrijedi 1,2 milijuna kuna, pri čemu će 60 posto sredstava osigurati Općina Ravna Gora, a ostalih 40 posto Državna geodetska uprava», najavio je Florijan, a svečanosti nazočan ravnatelj Državne geodetske uprave dr.sc. Danko Markovinović podsjetio je kako je dosad realiziranim katastarskim izmjerama na području općine Ravna Gora Državna geodetska sudjelovala s 25 posto sredstava: «To su vrlo važni poslovi za sve države koje žele biti uređene. Katastarske izmjere i nove zemljišne knjige poslovi su iznimno bitni za daljnje aktivnosti vezane uz prodaju zemljišta, dolaske investitora ili pak bilo koje vrste prostorno planske dokumentacije, rekao je Markovinović, dok je Damir Delač, direktor Geodetskog zavoda, koji je u proteklih 12 godina realizirao sve poslove katastarske izmjere u općini Ravna Gora, najavio rad ureda u središtu Kupjaka koji će stranke primati svakog radnog dana od 8 do 14,30 sati. Delač je najavio da će već do 15. travnja ove godine biti gotov bitan posao snimanja terena iz zraka, nakon čega se može krenuti na ostale poslove katastarske izmjere. Nazočnima se obratio i Žarko Komadina, pročelnik Ureda državne geodetske uprave, područnog ureda Rijeka čestitavši Općini Ravna Gora što su kao drugi u PGŽ-u realizirali poslove katastarske izmjere i izrade novih zemljišnih knjiga.

Skip to content