U Domu kulture u Ravnoj Gori održana velika maškarana fešta pod nazivom „Moaškare u Rauni Gari“

U Domu kulture u Ravnoj Gori održana velika maškarana fešta pod nazivom „Moaškare u Rauni Gari“

 Usprkos izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama praćenim niskom temperaturom  od – 8 °C i jakom snježnom mećavom, Hrvatsko kulturno društvo „Gora“ i Turistička zajednica općine Ravna Gora i ove su godine u subotu, 9. veljače, organizirali veliku maškaranu feštu pod nazivom „Moaškare u Rauni Gari“.

 Maskirani članovi Udruge mladih „Mataferčk“ okupili su se u 16,00 sati na ljetnoj pozornici ispred SPC-a „Goranka“ i krenuli u bučni i veseli obilazak snježne Ravne Gore. Članovi „Auto kluba Ravna Gora“ za ovu priliku pripremili su šareno ukrašena vozila. Motorizirana reduta obišla je cijelo mjesto pozivajući mještane na maskiranu veselicu u Domu kulture u Ravnoj Gori.

Maskirani koncert započeo je u 18,00 sati. U šarolikom glazbenom programu nastupili su maskirani članovi tečaja tamburice, članovi ravnogorskog tamburaškog orkestra te članovi glazbene radionice Osnovne škole dr. Branimira Markovića Ravna Gora koje je pripremila Nedeljka Poljančić. U programu su izvedene mnoge prigodne vesele pjesme, ali i nove kompozicije za Tamburaški orkestar, za koje je aranžmane napisao Josip Poljančić. Scenska družina Osnovne škole Ravna Gora izvela je tri igrokaza, a pripremila ih je Nataša Lakotić. Nastupile su i scenske družine Stari Laz i Stara Sušica, a pripremile su ih učiteljice Romea Podobnik i Maja Brenc. Maškare su razveselili „Ravnogorski tamburaši“, a lijep nastup imala je i mlada ravnogorska rock grupa „Flanera“.

Žiri je maskama podijelio oko četrdesetak simboličnih nagrada. Najviše nagrada dodijeljeno je najmlađim maskama kao podstrek budućim maskiranim događanjima u Ravnoj Gori. Dom kulture ispunilo je oko osamdesetak maskiranih veseljaka, velikih i malih. Svi su počašćeni odličnim krafnama i napicima te dobrom svirkom grupe „Flanera“.

Za odrasle maškare maskirano veselje potrajalo je do kasno u noć. Članovi Udruge mladih „Mataferčk“ organizirali su maskiranu feštu s nagradama za najbolje maske u caffe baru  „Shamrock pub“ u centru Ravne Gore, uz dobar odaziv maškara.

 

Hrvatsko kulturno društvo „Gora“ i Turistička zajednica općine Ravna Gora vrlo su zadovoljni  ovogodišnjim  događanjima i odazivom maškara, a želja im je da iduće godine maškaranu feštu prošire na više dana te karnevalskim događanjima u Ravnoj Gori obuhvate i ostale ravnogorske udruge.

Skip to content