Sveti Nikola u Ravnoj Gori

Sveti Nikola u Ravnoj Gori

U organizaciji HKD «Gora» i OŠ «Dr. B. Markovića»  u  Domu kulture Ravna Gora održana je odlična  priredba pod nazivom «Pršu bu Svet Mikula«. Usprkos lošem vremenu velika sala je bila u potpunosti popunjena djecom, roditeljima, djedovima i bakama, ali i drugim posjetiocima koji vole i podržavaju  tradicijska događanja vezana uz vrijeme Došašča (Adventa).
Prije početka priredbe cijelu Ravnu Goru je obišlo vozilo Svetog Nikole i  Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz kojeg se pozivalo ljude dobre volje da dođu na priredbu u čast dana Svetog Nikole .
U programu priredbe su  nastupili: polaznici Dječjeg vrtića sa voditeljicama Snježanom Janeš i Martinom Grgurić, koji su odpjevali nekoliko veselih pjesmica Svetom Nikoli, Ravnogorski tamburaški orkestar je pod ravnanjem dirigentice Nedeljke Poljančić odsvirao Nikolinjske pjesme te nekoliko novouvježbanih  kompozicija:  Stand by me, Smoke on the Water  i Gdje je nestao čovjek.  Polaznici početničkog tečaja tamburice odsvirali su tamburašku pjesmicu Šotić,  pjevački zbor Brezice pod ravnanjem Nedeljke Poljančić,  zajedno s tamburašima i vrtićem pjevali Nikolinjske pjesme i pjesmu Imagine.  Iz glazbene radionice Brezice nastupila je Petra Kalčić  sa pjesmom Stora Sušca i Matija Tepšić s pjesmom Črn vroh.  Pročitana su mnoga pisma Svetom Nikoli, a po sadržaju su varirala od vrlo iskrenih i emotivno nabijenih, do šaljivih radova koji su nasmijali sve prisutne.
Ravnogorski tamburaši izveli su pjesme Svetom Nikoli kojima su čestitali Imendan svim nosiocima tog imena. Iznenađenje večeri bio je nastup rock grupe Đavolji ugriz iz Ravne Gore, koji su posebno oduševili svojim nastupom mlađi dio publike.
Publika je svaku točku programa popratila velikom pažnjom i burnim aplauzima i odobravanjem. Sveti Nikola i Krampus  su  bombonima i slancima počastiti svu ravnogorsku djecu, a zatim su krenuli raznositi poklone po cijelom mjestu i okolici.
Organizator priredbe Hrvatsko kulturno društvo «Gora»  se zahvaljuje svim volonterima, učiteljima i odgajateljima iz osnovne škole Ravna Gora koji su pomogli u izvedbi i organizaciji ove vrijedne tradicijske  priredbe. Zahvalni su i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu na učešću u događanjima prije priredbe.  HKD Gora se posebno zahvaljuje  Svetom Nikoli i Krampusu koji uvijek ostaju anonimni, ali vrlo rado i sa puno pažnje i ljubavi prema djeci odrađuju svoj posao.

 Predsjednik HKD Gora :
 Josip Poljančić

Skip to content