Svečani ispraćaj uspješnih ravnogorskih sportašica Anike Kauzlarić i Iris Despotović

Svečani ispraćaj uspješnih ravnogorskih sportašica Anike Kauzlarić i Iris Despotović

U ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine, u prostorijama općinske vijećnice organiziran je svečani ispraćaj uspješnih ravnogorskih sportašica Anike Kauzlarić i Iris Despotović na svjetsko juniorsko prvenstvo u plivanju perajama u Egiptu. Uz članove obitelj i prijatelje reprezentativki, svečanom ispraćaju prisustvovali su Mišel Šćuka, načelnik Općine Ravna Gora, trenerica SRD-a Viševica Fužine Saša Miloš i trener reprezentacije Joso Bilić te David Bregovac, načelnik Općine Fužine. Općina Ravna Gora svakoj je reprezentativki doznačila tisuću kuna kao pokroviteljstvo za odlazak na svjetsko prvenstvo. 

Podsjetimo, Anika Kauzlarić, članica je kluba SRD Viševica iz Fužina od samog osnutka kluba, točnije od 2009. godine. Danas, kao četrnaestogodišnjakinja iza sebe ima 10 punih godina redovitog treniranja, a plivanje perajama trenira od svoje 4. godine. Najbolji rezultati vide se u 2019. godini gdje se sa isplivanom B normom plasirala u juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Uz ulazak u reprezentaciju, kao višestruka državna prvakinja Hrvatske u različitim disciplinama, Anika je i vlasnica četiri državna rekorda.

Iris Despotović članica je kluba SRD Viševica iz Fužina od 2010. godine od kada redovito trenira plivanje. Sa svojih sedamnaest godina izuzetno je uspješna u plivanju i ostvaruje odlične rezultate, kako u plivanju perajama, tako i u podvodnoj orijentaciji. U  2019. godini sa isplivanom B normom plasirala se u juniorsku reprezentaciju Hrvatske s kojom će, zajedno s Anikom, nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati od 28.07.‐04.08. u Sharm el Sheiku u Egiptu.

 

Skip to content