Stanje sigurnosti na području Općine Ravna Gora

Stanje sigurnosti na području Općine Ravna Gora

Stanje sigurnosti na području Općine Ravna Gora  je zadovoljavajuće, to je mirno i sigurno mjesto za život-rekao je načelnik PP Delnice Marinko Puškarić na sjednici Općinskog vijeća Ravne Gore.
Iz izvješća o stanju sigurnosti za proteklu godinu vidljivo je  kako je najviše kaznenih djela bilo iz domene imovinskog kriminaliteta u što spadaju krađe, teške krađe i razbojničke krađe. Protekle godine zabilježeno je 15 takvih prekršaja što u   odnosu na 2010-u godinu kada ih je bilo 31 predstavlja pad za više od 50 posto.
Broj prekršaja vezanih uz krivotvorenje također je smanjen za 20 posto, protekle godine bilo ih je 57. Po spomenutih broju prekršaja, u ukupnoj broju svih prekršaja zabilježenih na području djelovanja PP Delnice, Općina Ravna Gora sudjeluje sa svega 13 posto.
Na području Općine Ravna Gora prošle se godine dogodilo 26 prometnih nesreća, jedna je osoba smrtno stradala, 1  teže, a 7 je akše ozlijeđeno. Što se prekršaja u prometu tiče, oni su također smanjeni i to za  32 posto.
Jedini prekršaji koji tijekom protekle godine na području Ravna Gore bilježe porast su oni vezani uz narušavanje javnog reda i mira. Oni su s 12 prekrašaja iz 2010. prošle godina povećani na 17. U ukupnom udjelu prekršaja zabilježenih u PP Delnice to je 13 posto, izvjestio je načelnik delničke PP Marinko Puškarić.

Skip to content