Sportsko društvo “Kupjak” (SD “Kupjak”)

Sportsko društvo “Kupjak” (SD “Kupjak”)

Opći podaci

Adresa:  Kupjak 92, Kupjak
Predsjednik:  Marin Abramović
Zamjenik predsjednika:  Denis Pleše 
Tajnik:  Danijela Pleše

Likvidator:   Nenad Grgurić
OIB:  55523152184
Registarski broj:   08001472
Matični broj: 03382648
RNO broj:   0389552
Žiro-račun:  HR90 2402006-1100136033
E-mail:   mabram5713@gmail.com,   sd.kupjak@gmail.com      
 

O Društvu

Godina osnutka:  1979.
Ciljevi osnivanja: Poticanje, pomaganje i razvijanje malonogometnog, boćarskog, odbojkaškog sporta i ostalih sportova za koje se pojavi dostatan interes; razvijanje odgojnih, moralnih i etičkih vrijednosti, a ujedno doprinos zdravlju svojih članova
Područje djelovanja: Sport – sportska rekreacija

Broj članova:  30 (20 aktivnih članova)
Povijest Društva:
Zahvaljujući entuzijazmu i radu pojedinaca Sportsko društvo “Kupjak” osnovano je 1979. godine radi promicanja skijaškog trčanja kao sporta s velikom tradicijom u ostalim mjestima Gorskoga kotara te u želji okupljanja što većeg broja mladih. Tako je Društvo imalo 40-tak skijaša, među kojima je nekolicina spadala u sam vrh hrvatskih sportaša što je veliki uspjeh za jednu tako malu sredinu.
Tijekom osamdesetih te početkom devedesetih godina razina kvalitetnog rada Društva nije opadala. Zahvaljujući rezultatima skijaša, vodstvu kluba i pomoći privrede koja se nalazila u Kupjaku i okolici, utrke su se kontinuirano održavale.  Svake je godine održavana utrka pod nazivom “Memorijal Kazimira Kruljca”, a 1991. uspješno je održano i Prvenstvo Hrvatske u skijaškom trčanju. No, ratne godine prekinule su  gotovo sve aktivnosti u mjestu osim onih u sklopu DVD-a “Kupjak”, pod čijim se pokroviteljstvom 1995. godine osniva malonogometna ekipa “Vatrogasac”. Tijekom sljedećih nekoliko godina ekipa je s većim ili manjim uspjesima nastupila na gotovo svim malonogometnim turnirima na goranskom području.  Uz to, na Dan sv. Vida, 15. lipnja 1996., na kupjačkom malonogometnom igralištu organiziran je i prvi malonogometni turnir.
Godine 2001. ponovo se okupljaju mladi i vrijedni ljudi te osnivaju udrugu pod nazivom Sportsko društvo “Kupjak”. Budući da je ocjenjeno da je skijaško trčanje zahtjevan i relativno skup sport, odlučeno je da će temeljne aktivnosti Društva biti mali nogomet, boćanje i odbojka. Danas je iza Društva veliki broj nastupa na malonogometnim turnirima diljem Gorskog kotara. Na mnogima od njih osvojena su i prva mjesta, a malonogometni turnir u 2013. godini imati će i  svoje 17. izdanje po redu. Osim nastupa na malonogometnim turnirima, članovi Društva aktivni su i na uređenjima malonogometnog igrališta kraj groblja  te na novouređenom odbojkaškom igralištu kraj Vatrogasnog doma u Kupjaku. Prema interesu svojih članova u Društvu se planira i osnivanje sanjkaške i biciklističke sekcije.

Skip to content