Ravnogorski pjevački zbor Gimpl na gostovanju u Francuskoj

Ravnogorski pjevački zbor Gimpl na gostovanju u Francuskoj

Nakon lanjskog gostovanja u Ravnoj Gori mješoviti pjevački zbor „Les garrigues“ iz mjesta St. Bauzille de Montmel u francuskoj pokrajni Languedoc-Roussillon, Gard department, ove je godine pozvao MPZ „Gimpl“ i pjevački zbor „Rondo Histriae“ iz Pule na uzvratno gostovanje. Nažalost, samo 14 članova pjevačkog zbora „Gimpl“ bilo je u mogućnosti otputovati u Francusku pa su nastupili kao vokalna grupa. Maestra Žaklina Majetić Mufić  dobro je pripremila pjevače za nastup u tako krnjem sastavu. Budući da ni ona nije mogla putovati u Francusku dirigentsku palicu preuzela je Ivona Jerbić koja je u sastavu i pjevala.
Hrvatski su zborovi zajedno sa svojim domaćinima održali dva cjelovečernja koncerta; prvi je održan u protestantskom hramu u Sommieresu 28.04., a drugi 30.04. u katoličkoj crkvi u St.Bauzille de Montmel. MPZ „Gimpl“ nastupio je iza domaćeg zbora sa sljedećim skladbama: zavičajnom „Ki je Rauna Gara“, dalmatinskom klapskom „Ružo crvena“, duhovnom „Milost“,  melodijom „Iznad duge“ iz filma „Čarobnjak iz Oza“, ruskom ciganskom „Nane coha“ i južnoafričkom „Siyahamba“. Izborom skladbi pokazao je svoje mogućnosti interpretacije različitih muzičkih žanrova. Pljesak publike i reakcije članova prijateljskih zborova potvrdili su da su, unatoč tremi i strahovanjima, članovi MPZ „Gimpl“ uspješno predstavili svoj zbor i Ravnu Goru. U drugom dijelu koncerta nastupio je pjevački zbor „Rondo Histriae“. Gostujući zborovi iznenadili su domaćine i publiku zajedničkom izvedbom himne Okcitanije „Se canto“. Pjesmi su se ubrzo pridružili članovi domaćeg zbora i publika. Koncerti su završeni zajedničkom izvedbom pjesme „ Bongo bongo“Oduševljena je publika ovacijama na oba koncerta nagradila nastupe svih zborova.
Srdačni, druželjubivi i nadasve gostoljubivi domaćini, osim službenog dijela, organizirali su piknike na turistički najinteresantnijim lokacijama tog dijela južne Francuske, kao i razgledavanje prirodnih i kulturno provijesnih znamenitosti. Posjet je završen oproštajnom večerom i druženjem u prostorijama francuskog zbora.

 

 

Skip to content