Ravnogorski Gimpli među 15 najboljih u showu Do posljednjeg zbora

Ravnogorski Gimpli među 15 najboljih u showu Do posljednjeg zbora

U novoj sezoni glazbenog showa HRT-a „Do posljednjeg zbora“ na veliko veselje i ponos Ravnogoraca i Gorana, nastupit će i Mješoviti pjevački zbor „Gimpl“ iz Ravne Gore.
Nakon održanih audicija za na kojima je svoje glazbene sposobnosti pokazalo 584 zborista iz svih krajeva Hrvatske, žiri u sastavu: profesor Vladimir Kranjčević, Sanja Doležal i Dražen Siriščević odabrao je 15 zborova koji će sudjelovati u drugoj sezoni showa i boriti se za titulu najboljeg od najboljih.
Razgovarali smo sa Žaklinom Majetić Mufić, voditeljicom ravnogorskih Gimpla koja je u jednom dahu prepričala veliko uzbuđenje koje su proživjeli i koje ih još očekuje:
„Uzbuđenje, nevjerica, trema, dobro raspoloženje – sve se to izmjenjivalo na licima članova  kada smo pozvani na audiciju za emisiju Do posljednjeg zbora. Na temelju snimke koju smo snimili u crkvi sv. Terezije Avilske i otpjevali tri pjesme Vilo moja, Goranske šume i Adiemus, stručni je žiri odlučio pozvati nas u Zagreb i bolje nas upoznati. Već sam taj odabir veoma nas je iznenadio i razveselio jer nije mala stvar biti među 20-ak zborova „odabranih“. Za audiciju smo pripremili dvije skladbe: Vilo moja i Nane coha. Velika promjena u izvedbi romske Nane cohe bila je koreografija. Ona nam je pričinjala i zadavala muke, ali i dobru zabavu. Dolazak pred HRT, doček i smještaj u garderobu – kao prave zvijezde! Baš nam je bilo zabavno! Protokol je bio jasan i svi su se zborovi morali držati rasporeda. Pola sata upjevavanja, intervjui, razgovor s Duškom i Barbarom, kamere, a onda žiri! Nije nam bilo lako u tom trenutku i trema je bila velika, ali kao i svaki puta, Gimpl nastupa sa srcem, a tako je bilo i onda. Otpjevali smo s „guštom“ i čekali kritike. Pjesma Vilo moja nije se dojmila žirija, ali zato smo s Nane coha „rasturili“. Ta ih je pjesma i naša izvedba oduševila. Na povratku kući javili su nam da smo prošli audiciju i ušli u 15 najboljih. Taj osjećaj uzbuđenja, sreće i ponosa ne mogu opisati tako lako jer to se mora osjetiti. Na snimanje kvalifikacijske emisije pozvani smo 27. i 28. 2. 2013. a sada smo u fazi napornog vježbanja dviju pjesama koje smo pripremili. Dakle,  vrijeme proba, dodatnih sati pjevanja i plesanja zbog obavezne koreografije.  Veselimo se novom odmjeravanju snaga iako svaki član zbora zna da je već sada pobjednik – amater koji je samo velikom ljubavlju, trudom i uloženim vremenom uspio doći do ove razine, do 15 najboljih (od onih koji su se prijavili). S ponosom ćemo predstavljati svoju Ravnu Goru i Gorski kotar. Iako u toj kvalifkacijskoj emisiji publika neće moći glasati, jer o prolazu dalje odlučuje isključivo žiri, nadamo se da će svi Gorani istiski navijati za nas. Mi ćemo, kao i uvijek, dati sve od sebe! , poručuje simpatična i srčana Žaklina.
Moglo bi se reći da je za ovaj uspjeh najvećim dijelom zaslužna upravo Žaklina Majetić Mufić, koja je preuzela vođenje ravnogorskog zbora krajem 2010. godine, i tim svojim žarom i entuzijazmom „zarazila“ Ravnogorce, privukla mnogo mladih u zborske redove i okupila „dobitnu kombinaciju“, ali sve to zapravo Ravnogorce i ne čudi jer to je uspješan nastavak iznimne dugogodišnje tradicije zborskog pjevanja u Ravnoj Gori.

Skip to content