Ravna Gora ponovno ima predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama

Ravna Gora ponovno ima predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama

Pozivamo sve mještane da u nedjelju, 2. veljače 2014., s početkom u 19,00 sati dođu u Sportsko-poslovni centar “Goranka” u Ravnoj Gori i isprate četvrtog ravnogorskog olimpijca, EDIJA DADIĆA, na XXII. Zimske olimpijske igre u Sochiju. 

Edi Dadić jedini je goranski predstavnik na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama,  a zajedno s Riječaninom Daliborom Šamšalom zastupat će Primorsko – goransku županiju na Zimskim olimpijskim igrama u ruskom Sochiju. Mladi talentirani ravnogorski skijaš trkač već se nekoliko godina unazad nameće svojim radom, talentom i rezultatima u nordijskoj reprezentaciji, a trenutno je najbolji skijaš trkač u Hrvatskoj. Rođen je 1993. godine i student prve godine na Višoj trenerskoj školi, smjer: Kondicijska priprema pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Član je Trkačko-skijaškog kluba “Ravnogorac” od 1999. godine.  Od 2004. godine nepobjediv je na natjecanjima na domaćem terenu, a već deset godina u Hrvatskom pokalu po kategorijama kako je stasao. Edi Dadić pet je godina za redom proglašen najboljim skijašom trkačem Primorsko-goranske županije, a već šest godina drži naslov najperspektivnijeg skijaša trkača Hrvatske. Svakako najvrednija potvrda njegovog  predanog rada, truda i iznimnog zalaganja je ostvarena olimpijska norma za nastup na ZOI 2014. Tako nakon pauze od osam godina Ravna Gora ponovno ima svog predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama. Podsjetimo, 2002. godine u Salt Lake Cityju predstavnici Hrvatske bili su Ravnogorci Damir Jurčević i Denis Klobučar, a ravnogorski klub iznjedrio je tri predstavnika i za Zimske olimpijske igre u Torinu 2006. godine gdje su nastupili: Damir Jurčević, Denis Klobučar i Alen Abramović. Potvrda je to vrlo kvalitetnog rada u ravnogorskom trkačko skijaškom klubu za koji mnogi kažu da je rasadnik vrhunskih skijaša trkača, a to potvrđuju i rezultati kluba koji je već 15 godina najuspješniji klub u Hrvatskoj.

Okupimo se u nedjelju u što većem broju i pružimo našem Ediju podršku pri odlasku na Zimske olimpijske igre u ruski Sochi!

,

Skip to content