Radionica “Umjetnost pletenja”

Radionica “Umjetnost pletenja”

Koliko je prostor ravnogorske knjižnice zaista oživio svjedoči i izuzetno brojna i uspješna radionica „Umjetnost pletenja“, već peta po redu u organizaciji Društva Naša djeca Ravna Gora.
U četvrtak, 12.04.2012. u vremenu od 16.30 do 18.00 sati okupila su se djeca od 1. do 7. razreda, dakle svih uzrasta, ukupno njih 28-ero.Voditeljica radionice gđa. Ljubica Možgon nije krila zadovoljstvo tako velikim odazivom djece. Dok je ona išla u školu pletenje je bilo jedan od predmeta u školi pa je njezino zadovoljstvo bilo veće što će možda netko od prisutne djece naučiti plesti. Troje, četvero djece prisutnih na radionici već su znali plesti, a ostali su se prvi puta okušali u toj vrlo zahtjevnoj zadaći. Većina djece, pogotovo prvoškolci mislili su da je pletenje vrlo jednostavno: „Samo uzmeš igle i pleteš“, no zaključili su da jedna radionica definitivno nije dovoljna. Osim djevojčica bilo je nešto i dječaka i to je vrlo zanimljivo i pohvalno da i dječaci žele spoznati i naučiti jednu novu vještinu a to je pletenje. Dvije djevojčice 4. razreda naučila su plesti, a gđa. Ljubica je zbog toga bilo izuzetno sretna jer je i sama svjesna težine posl , pogotovo kada su male dječje ručice u tome. Osim nje, uvelike su joj pomagale članica Društva Naša djeca i njena kćer Nataša Možgon Kauzlarić koju je također ona naučila plesti te Petra Perlić, učenica 7. razreda koja je svima pripremala očice. Još je jedna zanimljivost vezana uz radionicu, djeca su očice nazvali „ovčicama“ tako da će se ta radionica pamtiti i po „ovčicama“ umjeto očica.
Osim pletenja, djeca su izrađivala i slike od vune te su malo i poigrali klupkom vune. Ta je radionica ponudila djeci nove spoznaje, ali i igru, druženje i prije svega zadovoljstvo.
 

 

Skip to content