Radionica “Pečenje palačinki”

Radionica “Pečenje palačinki”

Do sada najposjećenija radionica u ravnogorskoj knjižnici s najvećim brojem djece koja su sudjelovala u radu te radionice.
Oko 35-ero djece svih uzrasta, od 2  do 14 godina okupili su se ovoga puta u hodniku Doma kulture zbog specefičnosti radionice “Pečenja palačinki.”  Ta je radionica održana pod stručnim vodstvom članice Društva Naša djeca gđe. Alison Komadina, a pomagale su joj i ostale Članice Društva Naša djeca, Nataša Lakotić, Biserka Burić, Mira Štefančić, Dragica Glad Dožaić, Monika Bajt Stepić, Helena Skender te Nataša Možgon Kauzlarić.
Odlično pripremljene za ovu radionicu i veliki broj djece koji je želio saznati sve o pečenju palačinki svjedoči o uspješnosti rada.
Djeca su prvo saznala o zanimljivostima vezanim uz palačinke, zatim je viditeljica radionice, gđa. alison objasnila postupak izrade palačinki, a nakon toga krenulo se u samu realizaciju tj. pečenje. Djeca su sama stavljala smjesu na tavice, okretala palačinke u zraku i poslije ih mazali pekmezom i čokoladnim namazom te ih, nasravno na kraju jeli.
Ovoga puta je ravnogorska knjižnica bila blagasvaonica u kojoj su se jele palačinke, a također su se pekli i vafli.
Koliko je ovo bila vrlo zanimljiva radionica svjedoče i dolazak prolaznika koju su vidjeli da se nešto novo i neobično dešava te svratili po koju palačinki.
Ispečeno je oko stotinjak palačinki, a voditeljica radionice naglasila je zadovoljstvo održanom radionocom i velikim odazivom djece.

Izvješće pripremila: Nataša Možgon Kauzlarić

 

Skip to content