Pružanje knjižnične usluge Županijskog bibliobusa na području Općine Ravna Gora nastavlja se i u 2016. godini

Pružanje knjižnične usluge Županijskog bibliobusa na području Općine Ravna Gora nastavlja se i u 2016. godini

Pružanje knjižnične usluge Županijskog bibliobusa na području Općine Ravna Gora nastavlja se i u 2016. godini. Općina Ravna Gora sufinancirat će provedbu ovog projekta s 18.000,00 kn godišnje.  

Tijekom 2015. godine Županijski bibliobus imao je stajališta u četiri naselja na području Općine Ravna Gora, i to u Staroj Sušici, Ravnoj Gori, Starom Lazu i Kupjaku, a njegove usluge koristilo je ukupno 110 mještana. Da bi se popularizirao korištenje usluga Županijskog bibliobusa, članarina za djecu do 4. razreda osnovne škole je besplatna, dok se ostalima korisnicima naplaćuje simbolična članarina od 10,00 kn godišnje. Svaki član Bibliobusa posudio je u prosjeku 16 knjiga tijekom 2015. godine.

U sklopu Županijskog bibliobusa Gradske knjižnice Rijeka djeluje i Biblioklub – čitateljski klub u čijem programu, uz ostalih pet škola, sudjeluje i Osnovna škola Dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore.

Plan stajališta Županijskog bibliobusa za mjesec ožujak dostupan je na http://gkr.hr/Vodic-za-korisnike/Lokacije/Zupanijski-bibliobus

 

Skip to content