Prosinac prepun brojnih raznovrsnih događanja

Prosinac prepun brojnih raznovrsnih događanja

Prosinac u Ravnoj Gori bio je prepun raznovrsnih događanja. Dan uoči Svetog Nikole ravnogorske mališane su prema staroj tradiciji posjetili Sveti Nikola i Krampus. U prepunoj dvorani ravnogorskog Doma kulture izvedena je odlična priredba pod nazivom « Pršu bu Svet Mikula. 
Ravnu Goru je tradicionalno posjetio i Djed Mraz, pa je uz pomoć članica Društva «Naša djeca» podijelio darove za svu djecu ravnogorske općine. Na priredbi održanoj 17. prosinca u Domu kulture za tu priliku je priređen bogat prigodni kulturno umjetnički program u kojem su sudjelovala djeca ravnogorskog dječjeg vrtića, pjevački zbor «Brezice» i dramska družina OŠ Dr. B.Marković, djeca područnih škola Stari Laz i Stara Sušica i članice plesne škole iz Delnica.
U kuglani SPC Goranka održan je božićni kuglački turnir, a u sali SPC Goranke održana je završnica otvorenog prvenstva Gorskog kotara u šahu. 
Lijepo je bilo 23. prosinca na božićnom koncertu, koji je također održan u ravnogorskom Domu kulture u izvedbi MPZ Gimpl s gostima, a ljubitelji snježnih događanja iste večeri došli su na svoje na sa
njkalištu Gina u Kupjaku gdje je održano prvo ovogodišnje natjecanje u sanjkanju za Sanjkaški kup Gorskog kotara.
U organizaciji MPZ Gimpl održan je prigodan koncert i druženje na badnju večer ispred SPC Goranka uz kićenje jelke, igre na snijegu, pjevanje božićnih pjesama i ponovni posjet Djeda Mraza u organizaciji TZO Ravna Gora, Udruge mladih Mataferčk i MPZ „Gimpl“  Uslijedio je još jedan glazbeni užitak  u večernjim satima blagdana Sv, Stjepana kada su brojni Ravnogorci i njihovi gosti i ove godine su uživali u tradicionalno izvrsnom božićno- novogodišnjem koncertu Puhačkog orkestra KUD-a «Sloga» Ravna Gora održanom u dvorani Doma kulture. 

Skip to content