Projekt “Znameniti Gorani – Biografski leksikon”

Projekt “Znameniti Gorani – Biografski leksikon”

Ogranak Matice hrvatske u Čabru pokrenuo je projekt „Znameniti Gorani – Biografski leksikon“ kojim se po prvi puta nastoji napraviti popis znamenitih Gorana. Na mrežnoj stranici Matice (http://www.maticahrvatska-cabar.hr) nastoje se popisati i opisati osobe koje su svojim životom i radom vezane za Gorski kotar, bilo da su rođene ili boravile i radile u njemu, bilo da su se dokazali kao prijatelji Gorskog kotara. Uredništvo Leksikona pokrenulo je ovaj projekt kako bi u konačnici dobili prvi leksikon znamenitih Gorana koji će biti napisan i objavljen u nakladi Ogranka Matice hrvatske iz Čabra.

Općina Ravna Gora, na temelju prijedloga gđe. Gordane Podobnik –  članice uredništva Leksikona (imenovane kao predstavnika s područja Općine Ravna Gora), ovim putem objavljuje popis i biografije znamenitih ljudi s područja Općine. 

Pozivaju se svi koji su zainteresirani da se Gorskom kotaru i cijeloj Hrvatskoj, pa i šire prvi put ponude relevantne činjenice o životu i radu naših važnih predaka, da se uključe u navedeni projekt, pridržavajući se definiranih  kriterija za izradu leksikonskih jedinica (koji se nalaze u prilogu i koji su dostupni putem poveznice http://www.maticahrvatska-cabar.hr/leksikon_kriteriji.html). Svi oni koji su već istraživali/pisali/objavljivali o nekoj ličnosti, mogu se slobodno uključiti u projekt i izraditi leksikonsku jedinicu o toj osobi. Svi koji budu surađivali u leksikonu bit će popisani i navedeni kao suradnici.

Radi bolje suradnje, potrebno je prethodno kontaktirati gđu. Gordanu Podobnik – članicu Uredništva (e-mail: podobnik.gordana@gmail.com).

Konačan sud koje će leksikonske jedinice ući u knjigu donosi uredništvo.

 

Skip to content