Primanje kod načelnika za Edija Dadića

Primanje kod načelnika za Edija Dadića

Načelnik Anđelko Florijan primo je u Općini  mladog ravnogorskog skijaša Edija Dadića s predstavcicima Trkačko skijaškog kluba Ravnogorac kako bi mu čestitao i uručio, a vezano za nedavni veliki uspjeh na Europskom prvenstvu do 18 godina u skijaškom trčanju koje se održalo u Austriji, čime je opravdao status favorita.
Naime, osvojio je naslov europskog prvaka na 10 kilometara klasično, te srebrno odličje na 10 kilometara slobodnim stilom na Europskom prvenstvu do 18 godina u austrijskom Ramsau.
Dadić je u utrci 10 kilometara klasičnim načinom pobijedio s 5.6 sekundi prednosti u odnosu na srebrnog Švicarca Bielera , dok mu je u utrci slobodnim načinom zlato izmaklo za svega 1.9 sekundi. Dadić (17).
 – Očekivao sam dobar plasman, među prvih pet, ali sa zlatom i srebrom iznenadio sam i sebe, ostvario sam san. Jako sam zadovoljan – kaže Edi Dadić.
– Ovom uspjehu u Ramsdauu doprinijelo je i Oslo, na kojem sam nedavno nastupio među najboljim trkačima svijeta, kojima se i sam želim priključiti. Bilo je to jedno lijepo iskustvo, kao i nastupi u Svjetskom kupu – dodaje Edi Dadić.
Želja mu je nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama. Kako je krenuo, moglo bi mu se ostvariti u Sočiju.
Jako je zadovoljan i Edijev trener Zoran Skender:
– Edi Dadić je već tri godine član hrvatske reprezentacije, 2008/2009. kao mlađi reprezentativac, zahvaljujući odličnim rezultatima 2009/2010 postaje B reprezentativac, a slijedom nanizanih brojnih rezultata ove godine sezone je ušao u A reprezentaciju. U dobroj je formi što dokazuje i ovaj veliki uspjeh. Važno je napomenuti da je Edi među najmlađim natjecateljima koji se natječe na međunarodnim kontinentalnim kupovima, dvije godine je mlađi od gotovo svih juniora u toj kategoriji, a već sada ostvaruje vrhunske rezultate. Edi je prepoznat od strane međunarodnih trenera, cijene ga i skijaši i treneri. Smatram da je izgledna je mogućnost da Edi izraste u vrhunskog natjecatelja visokih dometa, za svjetski trkački vrh i to je jedinstvena prigoda koju moramo iskoristiti – kaže Zoran Skender.  – Moramo raditi pametno kako nam jedan takav talent  ne otiđe u vjetar.

Načelnik Općine Ravna Gora Anđelko Florijan čestitao je mladom skijašu na tom velikom uspjehu i pohvalio rad trenera Zorana Skendera kao i zalaganje cijelog TSK «Ravnogorca». Načelnik je Dadiću uručio novčanu nagradu od 3.500,00 kuna. 

 

Skip to content