Prijave na natjecanje za naj salamu „Zlatna kobasa 2024“

Prijave na natjecanje za naj salamu „Zlatna kobasa 2024“

U sklopu 15. Festivala iz bakine škrinjice u Ravnoj Gori će se 23. ožujka 2024. održati 2. Ravnogorska salamijada uz pokroviteljstvo Općine Ravna Gora i Primorsko goranske županije s naglaskom na suhomesnate proizvode odnosno domaće salame s natjecateljskim karakterom.

U natjecanju mogu sudjelovati proizvođači salama (OPG-i, obrti, poduzeća i fizičke osobe), a moguće je prijaviti više proizvoda ako su bitno različiti (upotreba izrazito različitih začina, vrsta mesa, mesa divljači, prisustvo ili odsustvo dimljenja i dr.). U tu svrhu je potrebno popuniti i potpisati prijavnicu i izjavu o ispravnosti proizvoda.

Obrazac prijavnice i izjave možete skinuti na web stranici Udruge Plodovi gorja  Gorskog kotara www.plodovigorja-gk.hr i Općine Ravna Gora www.ravnagora.hr

Uzorke salama je moguće predati osobno ili dostaviti na adresu TIC Ravna Gora, I.G. Kovačića 174 s pratećom prijavnicom i izjavom o ispravnosti.

Predaja salama za natjecanje primat će se do 18. ožujka. Potrebno je donijeti/poslati  uzorak salame pojedinačne mase najmanje 500 g .  

Uzorke će ocjenjivati stručna prosudbena komisija sastavljena od educiranih senzorskih ocjenitelja s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a proglašenje pobjednika bit će u subotu 23. ožujka 2024.

Na dan manifestacije 23. ožujka uzorke salama degustirati će i ocjenjivati i publika pa će se konačnoj odluci najbolje salame pribrojiti i ocjene posjetitelja.

Natjecatelji će dobiti priznanja za salame svrstane u zlatni, srebrni i brončani razred prema osvojenim bodovima uz naznaku kategorije kojoj salama pripada. Najuspješniji natjecatelji dobivaju novčane nagrade i titule za tri najbolje ocjenjene salame: 1. mjesto pehar Zlatna kobasa + novčana nagrada od 150 EUR, 2. mjesto pehar Srebrna kobasa + novčana nagrada 100 EUR i 3. mjesto pehar Brončana kobasa + novčana nagrada od 50 EUR.

Za sve informacije:  TIC Ravna Gora i Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara

                                    Kontakt: 098 260 209

                                    e-mail: ravnagora@gorskikotar.hr

                                                  www.plodovigorja-gk.hr

Skip to content