Povodom proslave Dana Općine Ravna Gora i blagdana Župe sv. Terezije Avilske, uz prigodni program svečano otvorena i nova školska sportska dvorana

Povodom proslave Dana Općine Ravna Gora i blagdana Župe sv. Terezije Avilske, uz prigodni program svečano otvorena i nova školska sportska dvorana

Načelnik Općine Ravna Gora Anđelko Florijan, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Venko Ćurlin te pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Sabina Glasovac jučer su zajedno prerezali svečanu vrpcu u novoizgrađenoj ravnogorskoj školskoj sportskoj dvorani, proglasivši time ovaj objekt, vrijedan nešto više od dvanaest milijuna kuna, i službeno otvorenim. Jednodijelna dvorana veličine 800 četvornih metara (sa sklopivim tribinama kapaciteta 250 sjedećih mjesta), bila je na svečanosti otvorenja, uz gore navedene sudionike, ispunjena predstavnicima Primorsko – goranske županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima s područja Gorskog kotara, ravnogorskim općinskim vijećnicima, ravnateljima i profesorima goranskih škola, predstavnicima sportskih udruga i klubova s područja Općine te mnogobrojnim drugim uzvanicima i gostima iz javnog i privatnog sektora, kao i mještanima Ravne Gore. Svi oni prisustvovali su ovoj svečanosti koja je obilježila središnji događaj jučerašnje proslave Dana Općine Ravna Gora i blagdana Župe sv. Terezije Avilske. Ravnogorska sportska dvorana završena je uz financijsku pomoć Ministarstva regionalnoga razvoja i europskih fondova, Primorsko-goranske županije te Općine Ravna Gora. Župan Komadina istaknuo je kako je ovo 11. dvorana u proteklih 10 godina koja je izgrađena u sklopu projekata Županije. Početak radova na izgradnji školske sportske dvorane pri Osnovnoj školi Dr. Branimira Markovića započeo je prije točno godinu dana, a izvođač radova GP KRK d.d. radove je na dvorani završio dva mjeseca prije ugovorenog roka izgradnje. Ravnateljica Osnovne škole u Ravnoj Gori Nataša Možgon Kauzlarić istaknula je da je otvorenje dvorane jedan od najznačajnijih događaja za život i rad škole i mladih. Izgradnjom dvorane nije se samo podigla razina kvalitete nastave za 113 učenika ravnogorske škole, nego i sportski i društveni život u ovoj sredini, kao i turistička ponuda mjesta, naglasio je Općinski načelnik Anđelko Florijan.

Svečano otvorenje dvorane započelo je izvođenjem himne u interpretaciji školskog zbora “Brezice” i tamburaškog orkestra HKD-a “Gora” te izvođenjem svečane pjesme Primorsko-goranske županije “Zavičaju, tebi”, autora Ante Pecotića. Otvorenje dvorane uveličali su i ravnogorski sportski klubovi, koji su se predstavili u prigodnom mimohodu. U programu su, kroz pjesmu, ples i recitaciju, nastupili i učenici Osnovne škole Dr. Branimira Markovića.

Nakon svečanosti otvorenja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Ravne Gore, na kojoj su dobitnicima uručena javna priznanja Općine Ravna Gora. Prof. Zdenku Jurkoviću dodijeljena je Nagrada za životno djelo kao priznanje za pedesetgodišnji rad u Šahovskom klubu “Goranka” i doprinos razvoju šaha i promicanju ugleda Općine Ravna Gora. Edi Dadić– skijaš-trkač primio je Godišnju nagradu Općine za 2014. godinu za zasluge u razvoju trkačkog skijaškog sporta, doprinosa u razvoju zdravog i sportskog življenja mladih te promicanje ugleda Općine Ravna Gora i Gorskog kotara. Općinski načelnik uručio je Pohvalnice Općine Ravna Zvonimiru Erjavcu za afirmaciju kulturne baštine Ravne Gore, Nadi Ivančić za kvalitetan rad u odgojno-obrazovnom sustavu, predani društveni rad i afirmaciju kulturne baštine Ravne Gore te Zoranu Skenderu za zasluge u razvoju trkačkog skijaškog sporta, doprinosa u razvoju zdravog i sportskog življenja mladih te promicanje ugleda Općine Ravna Gora i Gorskog kotara. Zahvalnice Općine dobili su  župan Zlatko Komadina za izniman doprinos razvoju i opstojnosti Gorskog kotara te ministar Branko Grčić za uspješnu suradnju i izniman doprinos u izgradnji školske sportske dvorane.

Povodom obilježavanja Dana Općine Ravna Gora i blagdana Župe sv. Terezije Avilske, općinsko izaslanstvo položilo je jučer i vijence te zapalilo svijeće kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Ravnoj Gori. Time je odana počast svim poginulim i umrlim mještanima Općine Ravne Gore.

Za sve mještane i njihove goste bila je organizirana besplatna podjela porcija graha ispred SPC-a „Goranka“.

Fotografije sa svečanog otvorenja dvorane i svečane sjednice Općinskog vijeća dostupne su na : 

https:////www.facebook.com/media/set/?set=a.768104313237518.1073742042.343452055702748&type=1

Video isječke s jučerašnje svečanosti možete pogledati na sljedećim poveznicima: 

– http://www.youtube.com/watch?v=CmiJKh36aHM

– http://www.youtube.com/watch?v=SWSKDTt1RSM  

Skip to content