Potpisani ugovori o korištenju stipendija Općine Ravna Gora

Potpisani ugovori o korištenju stipendija Općine Ravna Gora

U utorak, 29. prosinca 2015. godine, u vijećnici Općine Ravna Gora općinski načelnik upriličio je prijem za učenike i studente koji su ostvarili pravo na korištenje stipendije Općine Ravna Gora za školsku/akademsku godinu 2015./2016. Tom prigodom ukupno 23 stipendista, od čega 16 učenika srednjih škola i 7 studenata, potpisali su ugovore o korištenju stipendija Općine Ravna Gora za školsku, odnosno akademsku godinu 2015./2016. Osim učenika, studenata i njihovih roditelja, potpisivanju ugovora prisustvovali su općinski načelnik Općine Ravna Gora – Anđelko Florijan, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ravna Gora – Lidija Jovanović te Ivana Radočaj – stručni suradnik za razvojne projekte i društvene djelatnosti. Stipendije su dodijeljene na temelju kriterija školskog/akademskog uspjeha, socijalnog kriterija, a od ove godine po prvi puta i na temelju postignutih sportskih rezultata za učenike i studente sportaše. Obraćajući se okupljenim učenicima, studentima, ali i njihovim roditeljima, načelnik Općine čestitao je svim stipendistima na dobivanju općinskih stipendija te izrazio nadu da će upravo oni, svojim stečenim znanjima, doprinijeti i razvoju Općine Ravna Gora. Općina Ravna Gora kontinuirano ulaže u obrazovanje, a stipendije i potpore samo su jedan vid potpore i pomoći na području školstva i obrazovanja jer se upravo na njima gradi budućnost zajednice.

Prisutni učenici i studenti bili su vrlo zadovoljni dodjelom stipendija za koje vjeruju da će im znatno olakšati školovanje. Mjesečni iznos stipendija koje se dodjeljuju za deset mjeseci, za učenike iznosi četiristo kuna, a za studente šesto kuna. Na taj će način Općina Ravna Gora za stipendiranje ravnogorskih učenika i studenata tijekom školske/akademske 2015./2016. godine izdvojiti ukupno 106.000,00 kn.

Nakon što su učenici i studenti potpisali ugovore o korištenju stipendije, općinski načelnik zaželio im je puno sreće i uspjeha u daljnjem školovanju u nadi da će njihov uspjeh realizirati završetkom školovanja i zaposlenja u strukama koje izučavaju. Načelnik je prisutnima čestitao božićne i novogodišnje blagdane uručivši svakom učeniku i studentu kalendar i olovku.

Skip to content