Potpisan Ugovor za izgradnju školske sportske dvorane Osnovne škole dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori

Potpisan Ugovor za izgradnju školske sportske dvorane Osnovne škole dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori

Općinski načelnik Anđelko Florijan i direktor GP Krka d.d. Josip Purić potpisali su u četvrtak, 19. rujna 2013. godine, Ugovor za izgradnju školske sportske dvorane Osnovne škole dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori. Ugovorena vrijednost radova je 9.786.676,15 kn s PDV-om, rok izgradnje je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao, ali kako su direktor društva i direktor sektora visokogradnje Branko Hriljac istaknuli, uložit će se maksimalni napori da se dvorana preda u uporabu i prije navedenog roka. Nadzor će vršiti tvrtka HIDROINŽENJERING d.o.o. iz Zagreba.

Direktor GP Krka d.d. g. Purić zahvalio se na povjerenju koje je pruženo tvrtki GP Krk d.d. u izgradnji dvorane. “Imamo iskustva s gradnjom ovakvih objekata. Drago mi je da smo opet u Ravnoj Gori, gdje smo već radili Sportsko – poslovni centar „Goranka“ i imali dobre i korektne odnose s lokalnom samoupravom. Nadamo se da ćemo takve odnose nastaviti i poboljšati”, kazao je Purić.

Dvoranu pri OŠ dr. Branimira Markovića prvobitno je trebala graditi tvrtka MEŠIĆ COM d.o.o. iz Zagreba  s kojom je Općina Ravna Gora već bila sklopila ugovor o izgradnji dvorane, a nakon provedenog postupka javne nabave. Zbog zimskih uvjeta početak radova bio je dogovoren za proljeće 2013., no u međuvremenu je tvrtka MEŠIĆ COM d.o.o. odustala od gradnje. Nakon raskida ugovora, Općina je ponovno pokrenula postupak javne nabave te je po provedenom postupku odabrana ponuda tvrtke GP KRK d.d. iz Krka.

Budući da su potpisivanjem ugovora između Općine Ravna Gora i GP Krka d.d. zadovoljene sve zakonima i propisima predviđene radnje, službeno otvaranje radova na izgradnji dvorane bit će 15. listopada 2013. godine kada se obilježava Dan Općine i Župe Ravna Gora. Izvođači radova vjeruju da se neće ponoviti protekla hladna, snježna i duga zima te da će se radovi odvijati predviđenom dinamikom. Podsjetimo, radi se o školskoj sportskoj dvorani koja će imati tribine s 250 sjedećih mjesta i ukupnu površinu od 882 m2. Osim za potrebe škole, istu će moći koristiti i sportske udruge za održavanje odgovarajućih natjecanja (košarka, rukomet,…).

„Ravna Gora će nakon dosta iščekivanja dobiti svoju pravu, modernu školsku sportsku dvoranu“, istaknuo je Općinski načelnik, a nastojanja da se dvorana izgradi odrazit će se i na kvalitetniju nastavu učenika Osnovne škole dr. Branimira Marovića Ravna Gora i značajniju sportsku tradiciju ravnogorskog kraja.

Skip to content