Postani popisivač Popisa poljoprivrede 2020.

Postani popisivač Popisa poljoprivrede 2020.

U razdoblju od 14. rujna do 14. listopada 2020. godine na čitavom području Republike Hrvatske provodit će se Popis poljoprivrede. Riječ je o opsežnom statističkom istraživanju čiji je cilj dobivanje što preciznijih podataka o hrvatskoj poljoprivredi i utvrđivanje važnosti te djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo.

Popisom poljoprivrede 2020. prikupljat će se podaci o gospodarenju zemljištem i načinu poljoprivredne proizvodnje, načinu korištenja poljoprivrednog zemljišta, stočnom fondu, objektima za smještaj životinja i gospodarenju stajskim gnojem, navodnjavanju, radnoj snazi u poljoprivredi, dopunskim djelatnostima na poljoprivrednom gospodarstvu, prodaji poljoprivrednih proizvoda, mjerama potpore ruralnom razvoju, prilagodbi na ekološku poljoprivrednu proizvodnju i aspektima zaštite okoliša.

Podatke od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva prikupljat će popisivači metodom osobnog intervjua uz pomoć prijenosnog računala, dok će se podaci od poslovnih subjekata prikupljaju izvještajnom metodom putem interneta, unosom podataka u popisni obrazac u elektroničkom obliku.

Danas,  8. lipnja 2020. godine  na mrežnoj stranici Državnog zavoda za statistiku, http://www.popispoljoprivrede.hr kreće službena prijava za popisivače Popisa poljoprivreda 2020.
Prijave za popisivače traju od 8. lipnja do 15. lipnja 2020. godine. 

Prilikom prijave svaki kandidat, osim osobnih podataka, pristupa i on- line testu od nekoliko pitanja kojima se odmah obavlja neka vrsta eliminacije.

Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. u svojstvu popisivača nalazi se u prilogu, a više informacija dostupno je putem poveznice http://www.popispoljoprivrede.hr/

 

Skip to content