Posjet djece načelniku Općine Ravna Gora povodom “Dječjeg tjedna”

Posjet djece načelniku Općine Ravna Gora povodom “Dječjeg tjedna”

U utorak, 6. listopada 2015. godine, načelnika Općine Ravna Gora posjetili su učenici Osnovne škole Dr. Branimira Markovića Ravna Gora i to predsjednici i zamjenici predsjednika razreda (od petog do osmog razreda) te članovi Vijeća učenika. Na prijemu su, uz učenike, bile i ravnateljica Osnovne škole gđa. Nataša Možgon Kauzlarić, učiteljica i predsjednica Društva „Naša djeca“ Ravna Gora gđa. Nataša Lakotić te članica Društva gđa. Biserka Burić. Ovaj posjet bio je upriličen u sklopu redovitih aktivnosti obilježavanja Dječjeg tjedna u kojem se naglašava važnost promicanja prava djece koja su garantirana Konvencijom o pravima djeteta.

Učenici su načelniku postavili svega nekoliko pitanja vezanih za uređenje dječjeg igrališta kod škole. Uvažavajući prijedloge, načelnik je naveo kako se dječje igralište namjerava napraviti zajedno s novim dječjim vrtićem čija lokacija za sada još nije određena, ali bi se istim nastojala zadovoljiti potreba što većeg broja djece za polaskom u vrtić i jaslice. Općinski načelnik također je istaknuo kako će dječje igralište, koje se zbog izgradnje nove školske sportske dvorane pri Osnovnoj školi,preselilo u centar Ravne Gore, biti opremljeno s dvije nove sprave. Ravnateljica škole uputila je zahvalu Općini na dosadašnjoj potpori, a predsjednica Društva „Naša djeca“ istaknula je kako Općina Ravna Gora zaista mnogo ulaže za dobrobit najmlađih sufinancirajući rad velikog broja udruga koje okupljaju djecu i mlade, sufinancirajući rad dječjeg vrtića kroz Program javnih potreba u području društvene brige o djeci predškolske dobi, sufinancirajući izbornu nastavu informatike od I. do IV. razreda, sufinancirajući izvannastavne aktivnosti skijaškog trčanja, rad folklorne družine, troškove natjecanja izvannastavnih skupina od školskih do državnih natjecanja te održavanje informatičke učionice. Općina Ravna Gora također je raspisala i tri vrste natječaja za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2015./2016. godini i to temeljem kriterija školskog/akademskog uspjeha, prema socijalnim kriterijima te prema kriterijima postignutih sportskih rezultata. Ove godine, kao i nekoliko godina unazad, Općina je sufinancirala nabavu udžbenika za 20 učenika prvog razreda osnovne škole u iznosu od 500,00 kn po učeniku.

Na kraju susreta općinski načelnik zahvalio je učenicima na posjeti i poželio im puno uspjeha u školovanju. U ime svih prisutnih učenica Ana Delač uručila mu je prigodan poklon, a načelnik je prisutne obradovao podijelivši svakome veliku čokoladu.

Skip to content