Položen kamen temeljac za novi dječji vrtić u Ravnoj Gori

Položen kamen temeljac za novi dječji vrtić u Ravnoj Gori

U utorak, 30. srpnja 2019. godine, na gradilištu u blizini Osnovne škole Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori, općinski načelnik – g. Mišel Šćuka, zamjenik župana Primorsko – goranske županije – g. Petar Mamula, državna tajnica – gđa. Majda Burić te ministrica poljoprivrede – gđa. Marija Vučković svečano su položili kamen temeljac za izgradnju novog dječjeg vrtića. Radove na izgradnji objekta izvodit će tvrtka GP „Krk“ d.d., a isti bi trebali biti dovršeni tijekom lipnja 2020. godine. Nakon toga krenut će se u opremanje prostora kako bi dječji vrtić, kao samostalna javna ustanova,  ravnogorskim mališanima svoja vrata mogao otvoriti već tijekom pedagoške 2020./2021. godine.

Izgradnja vrtića vrijedna je oko 15,2 milijuna kuna, pri čemu je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osiguran milijun eura. Općina Ravna Gora će ostatak vrijednosti investicije financirati što vlastitim sredstvima, što kreditnim, ali i sredstvima a iz drugih dozvoljenih izvora. 
Općinski načelnik Mišel Šćuka zahvalio je na financijskoj potpori Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja djeluje u sklopu Ministarstva poljoprivrede, a izvođaču radova poželio izvođenje radova onako kako je ugovorom i planirano. 

Podsjetimo, projekt „Dječji vrtić Ravna Gora“ sufinanciran je u okviru Mjere 7, podmjere 7.4. – provedbe tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. 

 

Skip to content