Pan fest, Dan bazge, dvije biciklijade, planinarski pohod na Višnjevicu – sve to ovog vikenda u Ravnoj Gori

Pan fest, Dan bazge, dvije biciklijade, planinarski pohod na Višnjevicu – sve to ovog vikenda u Ravnoj Gori

U cilju promidžbe goranske transverzale koja povezuje devet goranskih općina i gradova te promidžbe turističkih destinacija na području Gorskog kotara, Turističke zajednice Općine Skrad, Brod Moravice, Ravna Gora i Grada Vrbovskog organizirale su drugu Goransku biciklijadu koja se danas održala na relaciji Vrbovsko – Brod Moravice – Skrad – Ravna Gora. Biciklisti su jutros (oko 9,30 sati) startali sa izletišta (kanjona) Kamačnik (Vrbovsko), a ovogodišnja ruta bila je duga 40 kilometara. Obuhvaćala je dionicu od Vrbovskog preko Moravica do Brod Moravica (22 km), zatim od Brod Moravica do Skrada (6 km) te završna dionica iz Skrada do Ravne Gore (11 km). Cilj je bio u centru Ravne Gore, kod SPC – a „Goranka”, gdje je bio organiziran ručak i druženje za sve sudionike.

Nagrada u iznosu od 500,00 kn za klub s najvećim brojem prijavljenih članova pripala je biciklističkom klubu iz Rijeke “BIKE MOMČIĆI & CURIČCI”. U ovoj rekreativnoj vožnji sudjelovali su biciklisti iz Rijeke, Čavli, Opatije, Grobnika, Ogulina, Delnica i Ravne Gore.

Sutra, u nedjelju, 23. lipnja u Ravnoj Gori održat će se i Biciklijada ravnogorskim zelenim stazama. Ova manifestacija organizirana je povodom otvorenja sezone Plodova gorja i Dana bazge koji će biti u znaku degustacija delicija od bazge. Okupljanje biciklista je od 9,00 sati kod lovačke kuće “Za Jasen” (5 km od centra Ravne Gore), a od 10,00 sati sudionici biciklijade mogu izabrati  između 3 različite rute:

1. Zeleni san – 14,7 km (makadam)

2. Šumska avantura – 21,1 km (makadam)

3. Tragom medvjeda 31,9 km (makadam)

U startninu, koja iznosi 30,00 kuna (djeca do 12 godina gratis), uključena je degustacija delicija od bazge, ručak, karta te osvježenje na Begovoj cisterni

Sutrašnji dan obilježit će i 1. Memorijalni pohod “Anđelko Ivančić” na Veliku Višnjevicu (1367 m). Organizator je Planinarsko društvo “Višnjevica” Ravna Gora koje poziva sve planinare, ljubitelje prirode, stanovnike Ravne Gore i Gorskog kotara da se pridruže Memorijalnom pohodu koji će se održati u čast i sjećanje na dugogodišnjeg predsjednika Planinarskog društva i velikog ljubitelja planina, g. Anđelka Ivančića. Okupljanje je kod lovačke kuće “Za Jasen” od 8,00 do 9,00 sati kada počinje uspon na Veliku Višnjevicu.

Skip to content