Otvoreno prvenstvo Ravne Gore u skijeringu

Otvoreno prvenstvo Ravne Gore u skijeringu

Turistička zajednica općine Ravna Gora i Auto klub Ravna Gora pozivaju Vas na Otvoreno prvenstvo Ravne Gore u skijeringu koje će se održati ovaj vikend, 16. i 17. veljače 2013. godine, na stazi u Ravnoj Gori – cesta prema ulici Suhi vrh.

Program :

– od 8,00 do 9,00 sati – zaprimanje prijava natjecatelja

– 10,00 sati – trening vožnja

– 2,00 sati – 1. vožnja

Nakon utrke bit će proglašenje pobjednika u bistrou “Breza”, a nakon toga After party.

Ako ste ovisni o adrenalinu ili samo želite na tren iskusiti o čemu je riječ, dođite na otvoreno prvenstvo Ravne Gore u skijeringu jer trenutno u Ravnoj Gori vlada prava zimska idila. Putokaz prema stazi bit će označen, a ukoliko zalutate čekamo Vas u centru Ravne Gore u Turističkom uredu.

    

Nekoliko riječi o samom sportu

Skijering je vrlo zanimljiv adrenalinski sport koji potječe iz Finske. U Ravnoj Gori utrke se održavaju već od davne 1970. godine i imaju svoju tradiciju. Skijering je specifična kombinacija automobilizma i skijanja u kojem automobil na do 8 m dugom užetu vuče skijaša uzbrdo po zaleđenoj snježnoj stazi i to brzinom koja varira od 50 do 100 km/h. Na pogonskim kotačima vozila obvezne su zimske gume, ali nije dozvoljeno korištenje lanaca niti takozvanih čavlerica, koje su u prošlosti vozači koristili. Pobjednik je onaj koji stazu savlada u najkraćem vremenu.

Skip to content