Otvorenje izložbe slika „Škrinjica vizura“ Ivice Ice Bilandžića

Otvorenje izložbe slika „Škrinjica vizura“ Ivice Ice Bilandžića

I ove godine održava se tradicionalni Festival starina „Iz bakine škrinjice“. Riječ je o sedmom po redu Festivalu – manifestaciji za promicanje i očuvanje vrijednosti ravnogorske i goranske kulturno povijesne baštine.

Festival je započeo 7. svibnja i trajat će sve do 13. lipnja 2016. godine.

Od 7. do 13. svibnja 2016. u višenamjenskoj dvorani SPC-a „Goranka“ u Ravnoj Gori, učenici prvog i četvrtog razreda OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora pripremili su izložbu radova nastalih u međugeneracijskoj suradnji između učenika i ravnogorskih obrtnika i udruga (stolara, vunarica). U pripremi izložbe, koja je nosila naziv „Ravna Gora voli šumu/život uz šumu i u šumi, Čarolija naše šume i Šume Striborove“, sudjelovali su i sljedeći suradnici: učenici Školske zadruge i Literarno – dijalektalne skupine OŠ Dr. Branimira Markovića s učiteljicama Snježanom Sveticki i Gordanom Podobnik, mr. Tomislav Skender i Udruga „Goranske vunarice“.

Ovaj vikend, u subotu, 21. svibnja 2016. godine, očekuje nas otvorenje izložbe slika „Škrinjica vizura“ Ivice Ice Bilandžića – slikara s 45-godišnjim iskustvom i člana Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Otvorenje izložbe bit će u 18,00 sati u višenamjenskoj dvorani SPC-a „Goranka“ u Ravnoj Gori. Izložba će biti otvorena do nedjelje, 29. svibnja, kada u Domu kulture u Ravnoj Gori započinje centralna svečanost Festivala. Ove godine očekuju nas tematske izložbe starina, starih fotografija, običaja i tradicijskih proizvoda, sajam starina, domaćih proizvoda, ručnih radova i suvenira uz bogatu gastro ponudu, degustaciju tradicijskih i autohtonih delicija, izvornih specijaliteta te održavanje tradicijskih radionica i kulturno zabavnog programa.

 

Skip to content