Općina Ravna Gora nudi svojim mještanima novu mogućnost prijave komunalnih problema putem WebServisa za upravljanje komunalnim prijavama: ZAKRPAJ.to

Općina Ravna Gora nudi svojim mještanima novu mogućnost prijave komunalnih problema putem WebServisa za upravljanje komunalnim prijavama: ZAKRPAJ.to

ZAKRPAJ.to je moderan i učinkovit alat za evidenciju i upravljanje pristiglih prijava komunalnih problema koji radi prema načelu: čujemo naše građane, slušamo naše građane, rješavamo problem. Riječ je o produktu za čije su stvaranje i razvoj zaslužni stručnjaci Geodetkog zavoda Rijeka.

Primjenom ovog web servisa građani mogu sve uočene komunalne probleme vrlo lako, brzo i učinkovito prijavljivati nadležnim službeniima putem mobilnih telefona ili računala.

Sve prijave (rupe na cesti, napuštena vozila, pokvarene žarulje javne rasvjete, grafiti, razbijene klupice u parku, slomljene grane itd.) biti će vidljive komunalnoj službi Općine Ravna Gora, ali i svim ostalim posjetiteljima WebServisa ZAKRPAJ.to. Osim što će nadležne službe voditi bolju evidenciju svih prijava, građani će imati uvid u dinamiku rješavanja njihovih, ali i svih ostalih prijava.

Probleme je moguće prijaviti jednostavno i potpuno određeno položajem na terenu, slikom i opisom. Ovaj WebServis je namjenjen, isključivo, prijavi fizičkih oštećenja koja se mogu ukloniti. Problemi koji nisu pogodni za prijavu putem web servisa i dalje će se rješavati izravnim kontaktom s nadležnom službom u Općini Ravna Gora.

Najjednostavnija prijava je putem pametnih telefona korištenjem besplatne aplikacije ZAKRPAJ.to. Podrazumijeva se upis kratkog opisa probema, njegovo slikanje te slanje prijave na adresu s kojom se besplatna aplikacija automatski povezuje. 

Prijaviti problem ili uočeni kvar moguće je i bez pametnog telefona i to računalom – na karti.

 

Računalom se kvarovi i druga oštećenja komunalne opreme prijavljuju posredstvom internetske stranice http://ravnagora.zakrpaj.to. Na istoj internetskoj  stranici, može se dobiti ažuran uvid u status rješavanja problema, od prijave, problema u postupku rješavanja, preko proslijeđenog problema drugim ovlaštenicima do riješenog problema. Sukladno statusu rješavanja, mijenja se i boja balona prijave na karti.

Osim što će zahvaljujući aplikaciji nadleže službe loklane uprave i komunalnih službi sada moći voditi bolju evidenciju prijava, činom uvođenja u funkciju projekta građanima se omogućava uvid u dinamiku rješavanja njihovih, ali i ostalih prijava što će sasvim sigurno pridonijeti podizanju razine učinkovitosti, ali i transparentnosti rada službi zaduženih za održavanje i komunalni red na području Općine Ravna Gora.

Skip to content