Općina Ravna Gora nagradila najbolju učenicu i najboljeg sportaša Osnovne škole Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

Općina Ravna Gora nagradila najbolju učenicu i najboljeg sportaša Osnovne škole Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

Povodom završetka školske 2015./2016. godine, u Područnoj školi na Staroj Sušici održana je završna svečanost Osnovne škole Dr. Branimira Markovića tijekom koje je Škola obnovila status Eko škole podizanjem zelene zastave. Podsjetimo, Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora, zajedno s Općinom Ravna Gora, sudionik je u provođenju međunarodnog  programa Eko –  škole, koji je osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini čitavih odgojno-obrazovnih ustanova.  Eko – škole su trajni međunarodni program i danas u svijetu najpriznatiji model odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj, koji je osmišljen za provedbu putem nastavnih, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama svih razina, prije svega u osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima i učeničkim domovima, a koji se provodi uz potporu lokalne zajednice. Tako Općina Ravna Gora svake godine pruža financijsku potporu provođenju ovog međunarodnog programa u iznosu od 5.000,00 kn godišnje.

Završna svečanost za kraj školske godine bila prilika da se istaknu brojne aktivnosti koje su se provodile tijekom školske 2015./2016. godine, kao i rezultati postignuti u znanju i sportu. Najboljim učenicima pojedinih razreda ravnateljica Osnovne škole Dr. Branimira Markovića – gđa. Nataša Možgon Kauzlarić uručila je vrijedne knjige, dok je Načelnik Općine Ravna Gora – g. Anđelko Florijan najboljoj učenici Škole – Sari Svetličić (8. razred) i najboljem sportašu Škole – Marku Skenderu (8. razred) uručio novčanu nagradu u iznosu od 500,00 kn te knjigu „Zavičaju“ autorice gđe. Gordane Podobnik.  

Nakon svečanog dijela uslijedilo je razgledavanje zavičajne zbirke u prostoru Područne škole koju je osmislila učiteljica gđa. Romea Podobnik.

Skip to content