Općina Ravna Gora dodijelila devetnaest stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017.

Općina Ravna Gora dodijelila devetnaest stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017.

Učenici i studenti s područja Općine Ravna Gora, koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije za školsku/akademsku godinu 2016./2017., u utorak su, 27. prosinca 2016. godine, u vijećnici Općine Ravna Gora prisustvovali svečanom potpisivanju ugovora o korištenju općinske stipendije. Ugovore je s korisnicima u ime Općine Ravna Gora potpisao Općinski načelnik Anđelko Florijan koji je tom prilikom čestitao svim potpisnicima ugovora i poželio im puno uspjeha. Naglasio je kako će Općina uvijek ulagati u obrazovanje jer se upravo na tome gradi budućnost zajednice. Također je istaknuo kako se nada da će novčana potpora Općine Ravna Gora svakom stipendisti olakšati podmirenje troškova školovanja, ali i pomoći u ostvarenju postavljenih ciljeva. Pravo na stipendiju ostvarilo je 11 učenika srednje škole (Ana Frković, Petra Kruljac, Valentina Ecimović, Filip Sveticki, Snježana Stepić, Josip Belobrajdić, Matija Jakovac, Lana Somborac, Josip Medved, Mislav Grgurić i Gabrijela Skender) i 8 studenata (Nika Sveticki, Majda Kolenc, Antonija Podobnik, Domagoj Poljančić, Ivana Padavić, Bruno Svetličić, Danijela Grubišić i Edi Dadić).
Stipendije su dodijeljene na temelju uspjeha postignutog u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, temeljem socijalnog kriterija te kriterija postignutih sportskih rezultata. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od deset mjeseci, a visina mjesečne stipendije za učenike iznosi 400,00 kuna, za studente 600,00 kuna. Za tu namjenu Općina Ravna Gora je u svom Proračunu osigurala 92.000,00 kuna.

Općina Ravna Gora kontinuirano ulaže u obrazovanje, a stipendije su samo jedan vid potpore i pomoći na tom području. Tu je još i provođenje programa javnih potreba u školstvu, sufinanciranje troškova prehrane učenika osnovnih škola, sufinanciranje troškova školskih izleta, sufinanciranja nabave školskih udžbenika, izgradnja nove školske sportske dvorane, a spremna je i projektna dokumentacija za izgradnju novog dječjeg vrtića.

 

Skip to content