Općina Ravna Gora dobila status “Općina pijatelj djece”

Općina Ravna Gora dobila status “Općina pijatelj djece”

Na godišnjem savjetovanju Gradovi i općine prijatelji djece dodijeljene su pohvalnice i povelje za naj akcije dječjih vijeća, naj- akcije  društava naša djeca i proglašeni gradovi i općine koji su ove godine dobili status Grad/ Općina prijatelj djece.
Društvo naša djeca Ravna  Gora dobilo je pohvalnicu za naj –akciju «Ravnogorska knjižnica – intelektualno, kulturno i informacijsko središte mjesta».
Općina Ravna Gora dobila je status Općina prijatelj djece.  Odluku je donio  Središnji koordinacijski akcije Gradovi i općine prijatelj djece  koji čine predstavnici saveza  DND –a Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju , a  pod pokroviteljstvom  Ureda UNICEFa  za Hrvatsku .
Tekst odluke: Najviše javno i društveno priznanje svima koji su u Općini zaslužni za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN- a o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim područjima života djece, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu i za učinke koji unaprjeđuju i uljepšavaju život djece.
Uz općinu Ravna Gora ovo prestižno priznanje dobili su gradovi: Belišće, Gospić,  Pleternica,  Pula i Sisak
Svećanosti dodjele prisustvovali: zamjenik načelnika Općine Ravna gora Franjo Ružić, predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prijatelji djece Ravna Gora Nataša Lakotić, te članice Koordinacijskog odbora Romea Podobnik i Nataša Možgon  Kauzlarić

Skip to content