Održana redovna izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupjak

Održana redovna izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupjak

 U subotu 2. veljače 2013. godine s početkom u 18:00h u Vatrogasnom domu u Kupjaku održana je redovna izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupjak. Na skupštini, koju je vodio dopredsjednik Juraj Pleše, osim izbora novog rukovodstva donesen je i novi Statut Društva u skladu s novim smjernicama Hrvatske vatrogasne zajednice i aktualnim stanjem u Društvu.

Na vodećim pozicijama nije bilo promjena. I u sljedećem mandatu predsjednik DVD-a Kupjak bit će Nikola Jakovac, njegov zamjenik Juraj Pleše, a tajnica Iva Pizent. Dužnost zapovjednika i njegovog zamjenika i dalje će obnašati Igor Špoljarić i Franjo Mance. Predsjednik Nadzornog odbora i dalje ostaje Doživotni počasni predsjednik Vjenceslav Malvić.

U ostala tijela Društva izabrani su:

Upravni odbor:

1. Nikola Jakovac – predsjednik

2. Juraj (Anton) Pleše – zamjenik predsjednika

3. Igor Špoljarić, dipl. ing. – zapovjednik

4. Franjo Mance, oecc. – zamjenik zapovjednika

5. Iva Pizent, dr. med. – tajnica

6. Antonio Bertović – član

7. Anton Pleše, ing. – član

8. Danijela Pleše – član

9. Denis Pleše – član.

Zapovjedništvo:

1. Igor Špoljarić – zapovjednik, dočasnik I. klase

2. Franjo Mance – zamjenik zapovjednika, dočasnik I. klase

3. Dalibor Medved – član, dočasnik

4. Vedran Gecan – član, vatrogasac I. klase

5. Veljko Pleše – spremištar, vatrogasac.

Nadzorni odbor:

1. Vjenceslav Malvić – predsjednik

2. Juraj (Vinko) Pleše – član

3. Krešimir Kiš – član.

U izvještajnom dijelu skupštine podnesena su i prihvaćena sva izvješća za proteklo razdoblje i planovi za naredno. Među nagrađenima treba izdvojiti Juraja (Anton) Plešea, Juraja (Vinko) Plešea i Albina Plešea koji su dobili spomenice za 40 godina rada u Društvu. Stipo Solomun i Mile Vukobratović dobili su spomenicu za 30 godina rada, a spomenice za 10 godina dobili su: Iva Pleše, Tena Vionea Požarić, Ivan Gorupić, Vedran Gecan, Veljko Pleše, Matija Grgurić i Josip Radetić. Pohvalnicama su nagrađeni članovi i članice vatrogasne mladeži za uspješne nastupe na vatrogasnim natjecanjima.

     

Uz prisutnost 31 člana s pravom glasa, članova mladeži i djece, na skupštini su bili nazočni i brojni gosti, među kojima i Velibor Topolovec – zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice PGŽ, zatim predsjednik DVD-a San Marino Novi Vinodolski – Želimir Butorac, Načelnik Općine Ravna Gora – Anđelko Florijan, zapovjednik VZO Ravna Gora – Dražen Krepenc, Željko Antić iz tvrtke „Vatropromet“ d.o.o. te predstavnici PGD-a Kočevje i DVD-a Ravna Gora, Stara Sušica, Stari Laz, Skrad, Delnice i Njivice. Nakon službenog dijela skupštine slijedio je prigodni domjenak i ugodno druženje uz grupu „Trio Gorani“.

Skip to content