Održana početna konferencija projekta „Bolja budućnost – moja budućnost!“

Održana početna konferencija projekta „Bolja budućnost – moja budućnost!“

Dana 25. listopada 2018. održana je početna konferencija projekta „Bolja budućnost – moja budućnost!“ koji provodi Općina Ravna Gora zajedno sa svojim partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Regionalnim uredom Rijeka te Centrom za socijalnu skrb – podružnicom Delnice u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi“.
Konferneciji su prisustvovali viši savjetnici u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske, Petar Strižak i , voditeljica ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Delnice Višnja Mihelčić, načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka, voditeljica projekta Romana Mance, predstavnici medija i šira javnost.
Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Republike Hrvatske i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije s jedne strane, i Općina Ravna Gora kao korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda s druge strane potpisali su 30. srpnja 2018. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava projekta Bolja budućnost – moja budućnost unutar programa Zaželi – program zapošljavanja žena koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.778.087,30 kuna i intenzitet potpore iznosi 100 %.
Projekt provodi Korisnik Općina Ravna Gora i partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Rijeka, i Centar za socijalnu skrb Rijeka – Podružnica Delnice.
Glavna misija je pružanje jednakih mogućnosti svim krajnjim korisnicima, bez obzira na njihovo podrijetlo i socijalni status te usmjerenje na poboljšanje životnog standarda teže zapošljivih žena.
Provedbom projekta "Bolja budućnost – moja budućnost!" omogućit će se zapošljavanje pripadnica ciljane skupine te podići razina njihovog obrazovanja. Također, poboljšat će se  život krajnjim korisnicima koji se nalaze u nepovoljnom položaju.
Provedba projekta doprinjet će i  boljitku obiju ciljnih skupina i olakšati im svakodnevni život na području Općine Ravna Gora. Što to konkretno zanči? 
Znači da smo u okviru projekta zaposlili 10 žena, radnica za pomoć i potporu starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju i/ili osobama s invaliditetom na određeno puno radno vrijeme u trajanju 24 mjeseca. Projektom se predviđa uključenje 60 krajnjih korisnika s prebivalištem na području Općine Ravna Gora. Najvažnije za održivost rezultata projekta su stečena nova iskustva, znanja i vještine zaposlenih žena i poboljšana kvaliteta života krajnjih korisnika. Obrazovanjem / osposobljavanjem zaposlene žene postat će konkurentnije na tržištu rada i zajamčiti održivost rezultata projekta i nakon završetka projekta. Provedene projektne aktivnosti osigurat će socijalnu uključenost većeg broja stanovnika Općine Ravna Gora. Nadamo se da će provedba projekta doprinjeti boljitku obiju ciljnih skupina i olakšati im svakodnevni život na području Općine Ravna Gora.

 

 

Skip to content