Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Ravna Gora

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Ravna Gora

U četvrtak, 6. lipnja 2013. godine, u 13:00 sati, u prostoru vijećnice Općine Ravna Gora, održana je prva, konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Ravna Gora. Sjednicu je otvorila predstojnica Ureda državne uprave u Primorsko – goranskoj županiji, gđa. Vera Pajalić, kao ovlaštena osoba za sazivanje i vođenje konstituirajućih sjednica općinskih i gradskih vijeća općina i gradova na području Primorsko – goranske županije.

U prvoj točki dnevnog reda jednoglasno je izabran Mandatni odbor u sastavu Dražen Vančina – predsjednik, Toni Čota – član i Ivica Janeš – član. G. Dražen Vančina podnio je izvješće Mandatnog odbora te iznio podatke o konačnim rezultatima izbora za članice/članove Općinskog vijeća Općine Ravna Gora, podatke o imenima izabranih članova Općinskog vijeća, imenima izabranih članova koji su do dana održavanja konstituirajuće sjednice podnijeli ostavku na mjesto člana predstavničkog tijela i obnašaju dužnost koja je zakonom propisana kao nespojiva s dužnošću člana predstavničkog tijela pa im mandat u predstavničkom tijelu miruje te podatke o osobama koje su imenovane njihovim zamjenicima. Tako su za nove vijećnike Općinskog vijeća Općine Ravna Gora izabrana 4 kandidata s kandidacijske liste SDP – HNS (Marijan Erjavac, Loren Kolenc, Toni Čota i Josip Poljančić), 3 kanidata s kandidacijske liste HDZ – HSS (Ivica Janeš, Majda Burić i Nataša Lakotić), 2 kandidata s liste PGS-a (Dražen Vančina i Sandra Čota) te Tomislav Skender i Mladen Gecan kao nositelji dviju listi grupe birača.

Nakon izvješća Mandatnog odbora uslijedila je svečana prisega novoizabranih vijećnika Općinskog vijeća kojom su se isti obvezali da će prava i obveze vijećnika u Općinskom vijeću Općine Ravna Gora obavljati savjesno i odgovorno radi socijalnog i gospodarskog probitka Općine i Republike Hrvatske, da će se u obavljanju dužnosti vijećnika pridržavati Ustava, Zakona i Statuta te da će štititi ustavni poredak Republike Hrvatske. U trećoj točki dnevnog reda uslijedio je izbor Odbora za izbor, imenovanja i dodjelu povelja, priznanja i nagrada. Za predsjednika ovog Odbora jednoglasno je izabran Josip Poljančić, a za preostala dva člana Marijan Erjavac i Majda Burić. Loren Kolenc jednoglasno je izabrana za novu predsjednicu Općinskog vijeća Općine Ravna Gora, čiju je funkciju do sada obavljala Jasna Škorić (SDP). Sandra Čota i Nataša Lakotić izabrane su za potpredsjednice Vijeća. Novoizabrana predsjednica zahvalila je svim vijećnicima na ukazanom povjerenju te istaknula kako se nada dobroj suradnji za dobrobit svih mještana lokalne zajednice. Na kraju sjednice članovima Općinskog vijeća obratio se i Anđelko Florijan (SDP) koji je već u prvom krugu provedenih lokalnih izbora osvojio najveći broj glasova i tako ponovno postao Općinski načelnik Općine Ravna Gora, dok je za njegovog zamjenika izabran Franjo Ružić (PGS). G. Florijan u svom je govoru čestitao svim izabranim vijećnicima, kao i novoizabranoj predsjednici Općinskog vijeća Loren Kolenc. Svim članovima Vijeća zaželio je sreću u radu te izrazio nadu u konstruktivnu i uspješnu suradnju kako bi opravdali povjerenje koje su im mještani ukazali na nedavno održanim lokalnim izborima.

Skip to content