Objava biračima

Objava biračima

Birači s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u Uredu državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji. 

Birači s područja Općine Ravna Gora mogu izvršiti UVID U REGISTAR BIRAČA u Matičnom uredu Delnice, Trg 138. brigade HV 4, a dobiti informacije na telefon 051/354-637 od 07,30 do 14,30 sati ili putem elektroničke pošte (e-mail adresa: mu.delnice@udu-pgz.hr)
 

Uvid u registar birača može se izvršiti do srijede, 10. svibnja 2017. godine, svakim radnim danom u radno vrijeme Ureda odnosno Ispostave Ureda.

Pozivaju se pripadnici nacionalnih manjina koji će navršiti 18 godina do dana provedbe izbora, da se do srijede, 10. svibnja 2017. godine, izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti izjavom pred nadležnim uredom.

Birači se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti osim onih koji nisu upisani u registar birača.

Birači koji su upisani u registar birača bez podatka o nacionalnoj pripadnosti, ne mogu se izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti u svrhu izdavanja potvrde za glasovanje.

Iznimno, birači koji nisu upisani u registar birača, prilikom upisa u registar birača i izdavanja potvrde za glasovanje mogu se izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

                

 

Skip to content