OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE DR. B. MARKOVIĆA RAVNA GORA

OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE DR. B. MARKOVIĆA RAVNA GORA

U dvorcu u Staroj Sušici 10. listopada 2012. održana je projektna nastava. Sudjelovali su svi učenici Osnovne škole Dr. Branimira Markovića Ravna Gora te područnih škola Stari Laz i Stara Sušica koji su toga dana preselili nastavu iz škole u dvorac.  Učenike i učitelje je dočekala voditeljica dvorca gospođa Vlasta Gudac te ih ljubazno ugostila. Dvorac Stara Sušica u vlasništvu je Doma mladih Rijeka, a ravnatelj gospodin Mario Kajapi također je posjetio učenike i obišao sve radionice te pokazao izrazito oduševljenje prema radu i maštovitosti učenika. Na brojnim radionicama učenici su zajedno sa svojim učiteljima i voditeljima pokazali svoju kreativnost, maštovitost i entuzijazam. Tako su se u sklopu projektne nastave predstavile radionice razredne i predmetne nastave. Najmlađi učenici, oni od 1. do 4. razreda, bili su posebno oduševljeni ovakvim oblikom nastave: izrađivali su maketu dvorca, oslikavali dvorac kroz sva godišnja doba, uvježbavali igrokaz, izrađivali su novčiće iz vremena Zrinskih i Frankopana, istraživali dvorce kroz županiju. U radionicama predmetne nastave ( geografska, matematička, glazbeno-scensko-vjeronaučna, radionica hrvatskog jezika, engleskog jezika, njemačkog jezika i prirode te radionica tjelesne i zdravstvene kulture ) učenici su također na vrlo zanimljiv način izrađivali svoje uratke. Naročito zadovoljstvo pokazale su učenice koje su svoje umijeće kuhanja mogle pokazati u kuhinji dvorca gdje su pekle kolačiće iz starih vremena. Kuharice iz dvorca za sve su učenike i učitelje škole pripremile odličan ručak s desertom, štrudlom od jabuka. Najbrojnija radionica tjelesne i zdravstvene kulture unatoč kiši oduševila je dječake koji su pokazivali stare viteške igre i običaje te izrađivali oružje ( luk i strijela, koplje).
Djeca iz dječjeg vrtića također su sudjelovala u projektnom danu samo što oni nisu boravili u dvorcu već su bili u vrtiću, a dvorac su posjetili nekoliko dana prije.
Sve je radionice promotrila i zabilježila dojmove novinarsko-knjižničarsko-pedagoška rad.ionica
Radovi učenika uz prezentaciju biti će izloženi u ravnogorskoj knjižnici u sklopu obilježavanja Dana škole koji će održati u ponedjeljak, 15. listopada 2012. u 18:00 sati u Domu kulture Ravna Gora.

Skip to content