Obavijest o najavljenom raspisivanju novih natječaja za mjere IPARD programa u 2014. godini

Obavijest o najavljenom raspisivanju novih natječaja za mjere IPARD programa u 2014. godini

Novi natječaji za mjere IPARD programa raspisat će se u sljedećim terminima:

Mjera 101: 4. travnja – 18. Travnja

Mjera 103: 24. ožujka – 7. travnja 2014. godine.

Mjera 101 „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice“ omogućuje ulaganja u sektore: mljekarstva, govedarstva, svinjogojstva, peradarstva, jaja, voća i povrća te žitarica i uljarica. Mjera 103 „Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice“ omogućuje ulaganja u sektore: mlijeka i mljekarstva, prerade mesa, ribarstva, prerade voća i povrća, vinarstva te maslinovog ulja.

Iako je u tijeku finalizacija novog Programa ruralnog razvoja, čija bi provedba trebala krenuti u drugoj polovici ove godine, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja odlučili su se na raspisivanje još jednog IPARD natječaja.

Važno je naglasiti kako će se svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju, financirati iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD).

Svi kriteriji provedbe, korisnici, prihvatljiva ulaganja ostaju isti kao i do sada. Jedine izmjene su u smanjenoj mogućnosti dopune dokumentacije, sve s ciljem ubrzanja obrade prijava. Novi Pravilnik će biti objavljen u tjednu između 17. i 21. ožujka, a moći će se preuzeti na web stranici Ministarstva poljoprivrede.

Za sve dodatne obavijesti i eventualne potrebne pomoći možete se obratiti djelatnicima 

Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu PGŽ

I.G.Kovačića 174, Ravna Gora

ravnatelj: Dalibor Šoštarić

tel: 051/819-667

e-mail: centar.bpp.pgz@ri.t-com.hr

web: http://www.cbpp.com.hr

Skip to content