Mozaik raznovrsnih zbivanja povodom Terezinog u Ravnoj Gori

Mozaik raznovrsnih zbivanja povodom Terezinog u Ravnoj Gori

Nizom manifestacija i događanja u Ravnoj Gori je obilježen Dan općine, koji se slavi uz blagdan Sv. Terezije Avilske, zaštitnice ravnogorske Župe. U mozaiku raznovrsnih zbivanja tijekom cijelog listopada prezentirano je ravnogorsko glazbeno, literarno, scensko i likovno stvaralaštvo i sportske aktivnosti.
Već 1. listopada otvorena je 2. zajednička izložba fotoamatera Općine Ravna Gora pod nazivom «Ta divna stvorenja». U subotu 9. listopada održano je 14. otvoreno prvenstvo Primorsko goranske županije na ski rolerima u organizaciji TSK Ravnogorac na kojem je nastupilo 100-njak natjecatelja, 13. listopada održana je nogometna utakmica seniora između NK «Goranka» Ravna Gora i NK «Orijent» Rijeka. U četvrtak 14. listopada u OŠ «Dr. B. Markovića obilježen je Dan škole, a istog dana u popodnevnim satima otvorena je lovačka izložba u SPC «Goranka» u organizaciji lovačkog društva «Jelen» Skrad-Ravna Gora.
Blagdan Terezinog, 15. listopada, započeo je tradicionalnim godišnjim sajmom na prostoru tržnice u Ravnoj Gori uz nastup Ravnogorskih tamburaša i  dijeljenjem besplatnog graha za sve posjetitelje. U jutarnjim satima priređena je mala svečanost otvorenja novih prostorija Hrvatskog kulturnog društva «Gora«. Društvu na uporabu prostor je predao načelnik Općine Ravna Gora Anđelko Florijan simboličnom predajom jednog novog instrumenta  vrijednom polazniku tečaja Bruni Svetličiću i zaželio svima uspješan rad u narednom razdoblju , a izveden je i kraći glazbeni program svih tamburaša pod ravnanjem voditeljice Nedeljke Poljančić. Članovi Općinskog vijeća položili su vijenac ispred središnjeg križa na mjesnom groblju u Ravnoj Gori, a točno u podne u Domu kulture započela je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena godišnja priznanja i nagrade Općine Ravna Gora uz prigodni program i predstavljanje nosača zvuka «180» Puhačkog orkestra KUD-a «Sloga» Ravna Gora.  Povodom Terezinog u crkvi Svete Terezije Avilske za brojne vjernike služena je koncelebrirana misa.
U subotu 16, listopada održan je 15. tradicionalni ženski šahovski turnir u Šahovskom klubu u Ravnoj Gori, a u večernjim satima u Domu kulture Goranske vunarice su održale samostalnu reviju nakon čega je uslijedio glazbeni nastup grupe Bohemi iz Zagreba.
U nedjelju 17. listopada održan je kuglački turnir u kuglani SPC «Goranka» u organizaciji KK»Goranka» na kojem su osim domaćina sudjelovali KK «Goranin» Delnice, KK «Polet» Skrad i KK «Policajac» Vrbovsko. Obilježavanje Dana Općine završeno je 23. listopada 13. Malom ravnogorskom večeri u organizaciji DND Ravna Gora.

Skip to content