Mješoviti pjevački zbor “Gimpl” postigao izvanredno četvrto mjesto u HRT – ovom glazbenom spektaklu “Do posljednjeg zbora”

Mješoviti pjevački zbor “Gimpl” postigao izvanredno četvrto mjesto u HRT – ovom glazbenom spektaklu “Do posljednjeg zbora”

U subotu, 20. travnja 2013., na HRT-u 1 emitirana je šesta po redu epizoda popularnog glazbenog spektakla “Do posljednjeg zbora”. U njoj su svoje glazbene snage odmjerile članice zbora Srednje škole Mate Balote iz Poreča, zbor Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca, MPZ Gimpl iz Ravne Gore te Singrlice iz Samobora i Karlovca. “Gimpl” je nastupio prvi s pjesmom “Hit the road jack” i izvanrednom koreografijom koja je posebice oduševila članicu žirija Sanju Doležal. Nakon “Gimpla” slijedio je nastup Zbora gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca s pjesmom “Take a chance on me”, potom nastup “Singrlica” koje su izvele “Izvir voda”, a četvrte su nastupile članice Djevojačkog zbora Srednje škole Mate Balote iz Poreča sa svojom obradom hita “Viva la Vida”. Svaki zbor izveo je dvije pjesme, a gost emisije bila je “Klapa s mora” koja će ove godine Hrvatsku predstavljati na Eurosongu u Švedskoj.

Za drugi nastup MPZ “Gimpl” odabrao je pjesmu “Pipa”. Nažalost, zbor je nakon glasovanja gledatelja završio u pripetavanju sa “Singrlicama”. Izveli su popularnu romsku pjesmu iz filma “Cigani lete u nebo” – “Nane coha”. No, žiri je ipak u finale glazbenog showa poslao “Singrlice”. Voditeljica mješovitog pjevačkog zbora “Gimpl” Žaklina Majetić Mufić, koja je uvelike dala doprinos za uspjeh zbora u glazbenom showu, veoma je zadovoljna njihovim nastupima, izvedbom i pjesmama. Nitko od članova nije razočaran ishodom jer takav je show, netko mora ispasti, sve ovisi o glasovima publike. Članovi “Gimpla” ugodno su iznenađeni pozitivnim reakcijama na njihove nastupe te ni sami nisu očekivali da će doći ovako daleko. Sudjelovanje u showu smatraju jednim velikim i sjajnim iskustvom. Kako i ne bi kada su od 584 zborista iz svih krajeva Hrvatske, koji su svoje glazbene sposobnosti pokazali na audicijama održanim krajem prošle godine, zauzeli izvrsno četvrto mjesto, i to kao jedini predstavnik Gorskog kotara i Primorsko – goranske županije. Naporno su vježbali cijelo vrijeme, veselili se nastupima i pokazali da se sve to isplatilo. Svojim sjajnim glazbenim nastupima doprinijeli su promidžbi svog mjesta i kraja u kojem žive. Svi Ravnogorci ponosni su na uspjeh zbora, a također je od značaja istaknuti kako ne čudi činjenica da se jedan takav zbor iz malog mjesta našao među najboljima, kada se zborsko pjevanje u Ravnoj Gori njeguje već 95 godina. Danas u zboru pjeva 35 članova, od toga 28 žena i samo 7 muškaraca. Zastupljene su sve generacije, od najmlađe trinaestogodišnjakinje Julije Svetličić, do najstarije članice Đurđice Brelih. Iako nije jednostavno prilagoditi repertoar svim članovima zbora, zbor je postigao zavidan rezultat. Iskrene čestitke svim članovima i njihovoj voditeljici na izvrsnom uspjehu i predstavljanju u ovom popularnom showu. 

Obzirom da su nastupi Zbora u glazbenom showu iziskivali dodatne troškove, Primorsko – goranska županija i Općina Ravna Gora sufinancirat će dio istih u ukupnom iznosu od 10.000,00 kn. Financijska poptora Županije (kao donatora) namijenjena troškovima nastupa “Gimpl-a” u showu iznosit će 7.000,00 kn, dok će se preostali dio sredstava u iznosu od 3.000,00 kn pokriti iz općinskih proračunskih sredstava.

Pregled svih nastupa “Gimpla” u drugoj sezoni “Do posljednjeg zbora” možete pogledati na facebook stranici:

http://www.facebook.com/do.posljednjeg.zbora

odnosno, na web stranici zbora:

http://www.mpz-gimpl.hr      

         

Tko će postati pobjednik druge sezone “Do posljednjeg zbora” odlučit će isključivo gledatelji telefonskim glasovima iduće subote, 27. travnja, na HRT-u 1 u 20:15 sati. Za naslov omiljenog hrvatskog zbora u završnoj emisiji borit će se Vokalni ansambl Singrlice, zbor Gimnazije Josipa Slavenskog i djevojački zbor Srednje škole Mate Balote.

Gošća show programa bit će poznata sopranistica Valentina Fijačko. U zajedničkoj pjesmi finalistima će se pridružiti i zborovi iz prošlogodišnje sezone i tako obilježiti završetak serijala.

Skip to content