Mješoviti pjevački zbor “Gimpl” iz Ravne Gore nastavlja natjecanje u popularnom glazbenom showu “Do posljednjeg zbora”

Mješoviti pjevački zbor “Gimpl” iz Ravne Gore nastavlja natjecanje u popularnom glazbenom showu “Do posljednjeg zbora”

U drugoj kvalifikacijskoj epizodi druge sezone popularnog glazbenog showa “Do posljednjeg zbora”, koja se u subotu, 23. ožujka 2013. godine emitirala na prvom programu HRT-a, na veliko veselje i ponos Ravnogoraca, Mješoviti pjevački zbor „Gimpl“ iz Ravne Gore, pod vodstvom Žakline Majetić Mufić, nastavio je daljnje natjecanje. Nastupilo je pet zborova i to: Josip Vrhovski iz Nedelišća, zbor Ženske opće gimnazije iz Zagreba, zbor Glazbene škole u Novskoj, Gimpl iz Ravne Gore te Gospel ansambl Agape iz Zagreba. Odluka koja dva zbora nastavljaju natjecanje za članove žirija (Sanja Doležal, Vladimir Kranjčević, Dražen Siriščević) nije bila nimalo laka, no ipak je odlučeno: prvi finalist ove epizode bio je zbor Agape iz Zagreba, a nakon pripetavanja u kojem su sudjelovali zbor Josip Vrhovski, zbor opće gimnazije iz Zagreba i MPZ “Gimpl”, naši “Gimpli” prolaze u nastavak natjecanja. Prva pjesma s kojom su nastupili bila je “Siyahamba”, a publiku i žiri oduševio je glas Lee Krepenc. U pripetavanju su izveli romsku pjesmu iz filma “Cigani lete u nebo” – „Nane coha“. Čestitamo “Gimplima” i  navijamo za prolaz u idućoj emisiji!

      A kako je sve počelo???

Krajem prošle godine počele su prijave za audiciju “Do posljednjeg zbora”. MPZ “Gimpl” bio je osobno pozvan da pošalje snimku s pjesmama. U dogovoru sa članovima zbora i jednoglasnom odlukom svih članova odlučili su snimiti video s nekoliko pjesama i poslati u Zagreb. Veliko uzbuđenje zavladalo je zborom kada je stigao poziv iz Zagreba da “Gimpl” dođe na audiciju. Zbor je za audiciju pripremio dvije skladbe: “Vilo moja” i “Nane coha”. Velika promjena u izvedbi romske “Nane cohe” bila je koreografija. Protokol je bio jasan i svi su se zborovi morali držati rasporeda. Pola sata upjevavanja, intervjui, razgovor s Duškom i Barbarom, kamere, a onda žiri! Članovima  nije  bilo lako u tom trenutku, a i trema je bila velika. Pjesma “Vilo moja” nije se dojmila žiri, ali ih je izvedba “Nane cohe”  oduševila. Na povratku kući “Gimplima” je javljeno da su prošli audiciju i ušli u 15 najboljih koji će sudjelovati u drugoj sezoni showa i boriti se za titulu najboljeg od najboljih. Važno je istaknuti da je na održanim audicijama svoje glazbene sposobnosti pokazalo 584 zborista iz svih krajeva Hrvatske.

Nakon audicije slijedio je velik broj proba, dodatnih sati pjevanja i uvježbavanja obavezne koreografije. Na snimanje kvalifikacijske emisije zbor je bio pozvan 27. i 28. veljače 2013. Naporno su vježbali dvije pjesme, veselili se novom odmjeravanju snaga i ponovno pokazali da se sva ta ljubav, trud i uloženo vrijeme isplatilo, što smo i vidjeli u subotu u drugoj epizodi glazbenog showa. Dan kasnije, u nedjelju, 24. ožujka, kod SPC-a “Goranka” u Ravnoj Gori održano je promotivno snimanje priloga za iduću emisiju. Ni loši vremenski uvjeti nisu mogli pokvariti dobro raspoloženje naših “Gimpla”, ali ni ostalih udruga koje djeluju na području Ravne Gore da svojim prisustvom pokažu kako je cijela Ravna Gora uz naše “Gimple”. Stoga ovim putem pozivamo sve mještane Ravne Gore, Gorskog kotara i šire da prate izravan prijenos emisije “Do posljednjeg zbora” u subotu, 6. travnja 2013., i naravno, glasaju za MPZ “Gimpl” iz Ravne Gore. U emisijama u travnju natjecanje će napuštati po jedan zbor o čemu će odlučivati žiri i glasovi gledatelja, a u završnoj emisiji 27. travnja samo će gledatelji odlučiti koji ih je zbor zadivio svojim nadahnutim nastupima i kvalitetom. Navijajmo i glasajmo da to budu naši “Gimpli”!  

Skip to content