Ministar Jovanović posjetio Osnovnu školu Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori

Ministar Jovanović posjetio Osnovnu školu Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin jučer su, 6. veljače 2014. godine, posjetili Osnovnu školu Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori, kako bi utvrdili s kojim je teškoćama suočeno školstvo u Gorskom kotaru zbog nevremena koje je zahvatilo ovo područje.

Ministar Jovanović iz ravnogorske je osnovne škole poslao poruku podrške svim goranskim učenicima, nastavnicima, profesorioma, roditeljima i svim zaposlenim u goranskim osnovnim i srednjim školama te istaknuo da će im i Županija i nadležno ministarstvo pomoći u okviru svojih mogućnosti. Zbog teške vremenske nepogode gotovo sve goranske škole imaju problema u organiziranju nastave. U ponedjeljak, 3. veljače 2014., nije radila niti jedna škola na području Gorskog kotara. Jučer se nastava nije održavala u Delnicama, Lokvama, Mrkoplju, Čabru i Fužinama. Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin istaknula je  kako će se odluka o radu škola donijet čim se steknu uvjeti za sigurnost učenika. Propuštena nastava nadoknadit će se tijekom proljetnih školskih praznika. Ministar Jovanović istaknuo je kako se nada da se poteškoće s nevremenom bliže kraju te da će i nastava uskoro biti normalizirana. Preporučio je kako ne treba žuriti i, sve dok postoje opasnosti, nastavu ne treba održavati. Zahvalio se Primorsko-goranskoj županiji koja je u dogovoru sa ravnateljima škola te načelnicima lokalnih samouprava vodila brigu o sigurnosti učenika. 

Ravnateljica škole Nada Ivančić zahvalila se ministru na brizi te pročelnici koja je cijelo vrijeme bila u kontaktu sa školom.

Skip to content