Maškare u Ravnoj Gori

Maškare u Ravnoj Gori

Dječjom maškaranom redutom i koncertom pod maskama Hrvatskog kulturnog društva “Gora”u Domu kulture Ravnogorci su su obilježili fašničke dane. Maškarana manifestacija pod nazivom “Maškare u Rauni Gari” započela okupljanjem maškara na Otvorenoj pozornici i kod SPC “Goranka” odakle su prodefilirale mjestom do Doma kulture gdje je održan Maskirani koncert i fešta.
U šarolikom glazbenom programu, naravno maskirani,  nastupili su  Ravnogorski tamburaši, Tečaj tamburice i Ravnogorski tamburaški orkestra pod ravnanjem Josipa Poljančića te Glazbena radionica Osnovne škole koje je pripremila Nedeljka Poljančić. U programu su izvedene mnoge prigodne pjesme ali i nove kompozicije u izvedbi Tamburaškog orkestra za koje je aranžmane napisao Josip Poljančić. Od solo izvođača bili su zapaženi nastupi  Ive Bolf, Paole Kvaternik, Petre Kruljac i Julije Svetličić.Najveće iznenađenje programa koje je izazvalo i veliko oduševljenje među maškarama i publikom bio je premijerni nastup novog ravnogorskog rock sastava Flanera koji djeluje u sklopu HKD Gora. Maškarana fešta bila je i prilika za nagrade koje su u najvećem broju dodjeljene najmlađim maškaranima i to kao podstrek za sudjelovanjem na budućim fašničkim manifestacijama a koja je ove godine okupila čak 115 maskiranih velikih i malih veseljaka. 
Ravnogorsku maškaranu feštu organizirali su Hrvatsko kulturno društvo Gora, Društvo naša djeca i Turistička zajednica Općine Ravna Gora koji ističu veliko zadovoljstvo ovogodišnjim događanjima kao i odazivom maski te najavljuju da će iduće godine proširiti fašničke manifestacije na više dana i u njih uključiti i ostale ravnogorske udruge.

 

Skip to content