Maškare u Ravnoj Gori

Maškare u Ravnoj Gori

Hrvatsko kulturno društvo « Gora» i Društvo «Naša djeca» organizirali su veliku maškaranu feštu pod nazivom : «Moškare u Rauni Gari« .
Brojne maškare su se okupile u centru Ravne Gore kod i organizirale dvije maskirane redute jednu dječju koja se kroz naselje uputila pješke u pratnji odgajateljice i roditelja i jednu motoriziranu s velikim maškarama, koja je obišla cijelu Ravnu Goru i pozivala sumještane da im se pridruže u maskiranom ludiranju. Organiziranje motorne kolone su pomogli članovi Automoto društva «Ravna Gora» .
U Domu kulture je nastavljeno druženje gdje se održao  maskirani koncert i fešta za velike i male. U šarolikom glazbenom programu  su nastupili maskirani:  Ravnogorski tamburaši, polaznici ravnogorskog dječjeg vrtića koje je uvježbala odgajateljica Helena Skender , tečaj tamburice i Ravnogorski tamburaški orkestar koje su vodili Nedeljka i Josip Poljančić, glazbena radionica Osnovne škole koje je pripremila Nedeljka Poljančić. U programu su izvedene prigodne vesele pjesme, ali i nove kompozicije za tamburaški orkestar za koje je aranžmane napisao Josip Poljančić .
Žiri je podijelio nagrade maskama tako da su najviše nagrada dodijelili najmlađim maskama kao poticaj budućim maskiranim događanjima u Ravnoj Gori! Ukupno je u Domu kulture bilo 110 maskiranih veseljaka, a svi su počašćeni odličnim krafnama  i napicima i dobrom svirkom ravnogorskih tamburaša .
 
Organizatori, Hrvatsko kulturno društvo «Gora» i Društvo «Naša djeca» su vrlo zadovoljni  ovogodišnjim  događanjima i odazivom maškara, uz namjeru da iduće godine prošire feštu  na više dana i obuhvate i ostale ravnogorske udruge karnevalskim događanjima u Ravnoj Gori!

Tekst i fotografije: Josip Poljačić

Skip to content