LAG Gorski kotar sa Savjetodavnom službom i Lokalnom razvojnom agencijom PINS organizira stručna predavanja

LAG Gorski kotar sa Savjetodavnom službom i Lokalnom razvojnom agencijom PINS organizira stručna predavanja

U sklopu  Festivala starina „Iz bakine škrinjice“ LAG Gorski kotar sa Savjetodavnom službom i Lokalnom razvojnom agencijom PINS organizira stručna predavanja koja će se održati 19. svibnja (utorak) u 17:00 sati u SPC-u Goranka u Ravnoj Gori.

Prvi dio predavanja – PREZENTACIJA MJERE  LEADER i MJERE 6. PRR 2014.-2020., s naglaskom na PODMJERU 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ – održat će se u vremenu od 17:00  do 18:00 sati.

Cilj predavanja je što bolja priprema potencijalnih prijavitelja s područja Gorskog kotara za korištenje sredstava namijenjenih malim poljoprivrednim gospodarstvima iz Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. te upoznavanje s radom LAG-a Gorski kotar. Polaznici predavanja će se upoznati s načinom izrade ekonomske veličine gospodarstva, upisom u ARCOD i AGRONET sustav, izradom poslovnog plana, uvjetima prihvatljivosti te načinima prijave na natječaje iz PRR 2014. – 2020.  

Predavači:  Predrag Janeš, struc. spec.ing. agr. – Savjetodavna služba       

                    Nataša Kozlica, ing. agr. – LRA PINS

                    Svjetlana Jedriško Kasunić, dipl. ing. DI – LAG Gorski kotar

Drugi dio predavanja – PROIZVODNJA HUMUSA IZ KOMPOSTERA S KALIFORNIJSKIM GLISTAMA  – održat će se u vremenu od 18:30 do 19:30 sati.

Cilj predavanja je podizanje svijesti o odvajanju i korisnosti organskog otpada. Polaznicima  predavanja bit će omogućen direktan kontakt sa proizvođačem humusa te će biti moguće dogovoriti eventualnu daljnju suradnju.

Predavač:  Ivan Trbuščić – vlasnik, OPG Trbuščić.

U prilogu se nalazi POZIV svim zainteresiranima!

Skip to content