Kreće uređenje šetnice oko jezera na Staroj Sušici

Kreće uređenje šetnice oko jezera na Staroj Sušici

Nakon uspješno provedenog postupka javne nabave, Općina Ravna Gora i odabrani izvođač – tvrtka Tehno Consult d.o.o. iz Rijeke potpisali su ugovor o izvođenju radova na uređenju šetnice uz jezero na Staroj Sušici u vrijednosti nešto većoj od 991.000,00 kn, uključujući i vrijednost PDV-a. U ime Općine Ravna Gora ugovor je potpisao Općinski načelnik g. Mišel Šćuka, dok je u ime izvođača ugovor potpisao g. Saša Maksan.
Rok izvođenja radova je sedam mjeseci računajući od dana uvođenja u posao.

Kroz ugovorene radove uredit će se šetnica oko jezera Stara Sušica u dužini od oko 520m, postaviti motorička igrala, mostić, info panoi, parkovna oprema, a tu je i hortikulturno uređenje te drugo. Posebice u proljetnim i ljetnim danima jezero pruža oku iznimno ugodan prizor, ali izaziva i interes za svakog tko posjeti starosušički dvorac, a od prošle godine i novoizgrađeni Centar za posjetitelje „Velike zvijeri“. Šetnica, zajedno s kulturnim, povijesnim i edukativnim sadržajima u svojoj neposrednoj blizini, pružit će kvalitetan prostor za mještane i posjetitelje, za šetnju, rekreaciju, učenje, igru i druženje, a poslužit će i kao dopuna postojeće turističke ponude Općine Ravna Gora.

Ovaj projekt sufinancira se u okviru provedbe Programa podrške brdsko-planinskim područjima. Od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU očekuje se financijski doprinos u iznosu od 750.000,00 kn. Projekt osim izvođenja radova na uređenju šetnice podrazumijeva i izradu projektno tehničke dokumentacije te usluge stručnog nadzora.

Skip to content